De droom van iedere gamer: een eigen game kamer! Een ruimte in huis volledig ingericht voor het spelen van spellen: welke gamer wil dat nou niet? Uiteraard heeft lang niet iedereen de ruimte in huis om een game room te maken, maar voor de mensen die dat wel hebben, hebben wij dit artikel geschreven. Hierin staat alles wat je moet weten om de perfecte game room te kunnen maken. Denk hierbij aan apparatuur, meubels, internetverbinding en nog veel meer. Heeft dit je interesse gewekt? Lees dan vooral door!

Voor wie is een game room geschikt?

Voor iedereen die veel tijd besteedt achter de PC of spelcomputer is een game room echt een uitkomst. Door een eigen kamer te hebben om je in terug te kunnen trekken voorkom je irritaties bij de mensen waarmee je woont, kun je je goed focussen en staan al je spullen overzichtelijk bij elkaar. Een game room kan je helemaal inrichten zoals jij dat wilt. Maak het dan ook een comfortabele plek waar je graag komt, maar zorg ook dat je voldoende tijd besteedt aan andere dingen. Zo kun je je ongestoord terugtrekken in je eigen fantasiewereld als je daar behoefte aan hebt!

Plek van de game room

Hoewel veel mensen deze luxe niet hebben, is het wel prettig om helemaal goed te kunnen bepalen waar de game room moet komen. Wil je een hele kamer of is een hoekje van een bestaande kamer genoeg? Er moet voldoende ruimte zijn voor een bureau, een draaistoel en je monitors. Ook moet je een stroomaansluiting hebben en goeie internetverbinding. Let er ook op dat wanneer de spellen die je speelt lawaaierig zijn, of je zelf vaak uit emotie herrie maakt tijdens het gamen, dat de kamers eromheen niet teveel last van je zullen hebben. Als dit niet te voorkomen is, kun je je wellicht verdiepen in geluidsdempers. Ook het dragen van koptelefoons kan al veel helpen, omdat er dan geen geluiden van het spel te horen zijn!

Internet

Zoals we hierboven al benoemd hebben, is een goedwerkende internetverbinding natuurlijk heel belangrijk tijdens het gamen. Door voor een glasvezel verbinding te kiezen, heb je altijd garantie dat je internet op hoge snelheid werkt. Voor de goedkoopste en best werkende optie kun je altijd glasvezel vergelijken en zo bepalen welke het beste geschikt is voor jouw game room.

Zorg er ook voor dat je alle kabels van de PC, monitoren, speakers, muis en alle andere apparaten goed kwijt kunt. Gebruik hier bijvoorbeeld een kabelbinder voor: zo raken ze niet in de war en blijft alles netjes.  Zorg ervoor dat je directe kabeltoegang tot je router hebt. Niemand wil verliezen door een wifi-storing!

Bureau

Je bureau is een heel belangrijk onderdeel van de game room. Hij moet groot genoeg zijn voor een monitoropstelling en er moet ruimte zijn voor je toetsenbord en muismat. Een bureau wat in hoogte verstelbaar is zorgt ervoor dat hij altijd de perfecte hoogte heeft voor jouw lengte. Zo voorkom je klachten door spanning en verkeerde houding in je rug, nek of schouders. Zo kan je uren achter elkaar gamen zonder pijn in je lichaam! Toch is af en toe afwisselen en bewegen wel heel goed voor je, dus probeer af en toe te gaan staan en neem voldoende pauzes!

Stoel

Naast een bureau, is ook een stoel heel erg belangrijk in je game room. Dit zijn geen standaard bureaustoelen, maar stoelen speciaal ontworpen om je zo comfortabel mogelijk te kunnen laten gamen! Ze zijn er in allerlei vormen en maten, maar hebben wel gemeen dat ze volledig ergonomisch zijn en super lekker zitten. Ze bieden veel steun aan de nek en rug, hebben verstelbare leuningen en kunnen hoger of lager worden gezet. Ook zit er vaak een kantelfuntie in zodat je mee kunt bewegen met de stoel. Dit zorgt voor een goeie balans en een beetje beweging tijdens het sporten!

Monitors

Normaal gesproken heb je als gamer twee monitoren nodig om op de PC te spelen. Voor de perfecte opstelling gebruik je het beste een monitorbeugel. Deze is vast te schroeven aan het bureau en je kunt de monitoren perfect naast en boven elkaar plaatsen. Je kunt de schermen ook naar wens draaien, dichterbij halen, van je af duwen of kantelen. Zo vindt je altijd de perfecte positie. Daarnaast bespaar je ruimte en blijft er nog genoeg plek over voor je toetsenbord en muismat.

Verlichting

Verlichting is heel bepalend voor elke ruimte, en zo dus ook in je game room! Het heeft veel invloed op je game-ervaring en je concentratievermogen, dus je moet er zeker wat aandacht aan besteden tijdens het inrichten van je kamer. Sowieso is daglicht het allerbeste. Zorg er dan wel voor dat het daglicht niet direct in je ogen of op het scherm schijnt dus plaats je bureau zo dat het licht van de zijkant komt. In de avonden kun je kunstmatig licht gebruiken. Zorg er ook hierbij voor dat het licht niet storend werkt, zodat je ongestoord je gang kunt gaan!

Extra’s

Mocht je het budget en de ruimte hebben, kun je naast alle noodzakelijke dingen ook nog een stapje verder gaan. Je kunt je verzamelitems bijvoorbeeld uitstallen in je game room, zoals actiefiguren of stripboeken. Plaats bijvoorbeeld wat planken of vitrinekasten en vul deze met alles wat jij gaaf vindt! Ook posters, behang en andere kunst kan een kamer helemaal opleuken. Zo kun je van je game room echt je eigen, unieke plek maken! Dus wij wensen je veel speelplezier in je nieuwe game room, maar speel altijd met mate!

0 Shares:
Ook zeer interessant