Na een dag werken op een fijne plek thuiskomen. Dat is voor iedereen belangrijk. Het kan zijn dat je al best tevreden bent, maar dat je tóch nog iets mist. Benieuwd naar waar je aan kunt denken bij meer sfeer in huis halen? Wij geven je graag tips. 

  1. Een eigen haard is goud waard 

Vroeger bestond er geen huis zonder haard, want de warmte van het vuur werd overal voor ingezet. In onze tijd zijn we voor warmte niet per se meer afhankelijk van een kachel. Toch blijft een haard nog steeds een fantastisch sfeermaker in elke woning. De gezelligheid van een vuur in huis is met niets te vergelijken, dat moet je gewoon ervaren. Bovendien zijn veel moderne haarden van Haardenexpert nu ook vanaf een app te bedienen. Wel zo makkelijk.

  1. Meubels die fijn zitten

Naast het plaatsen van een haard zijn ook de juiste zitmeubels cruciaal voor een prettig ‘thuiskom gevoel’. Kies voor stoelen en banken die aansluiten bij je woonstijl, maar vooral ook lekker zitten. Als je goed zit, maakt dat je lang kunt vermaken op dezelfde plek. Houd bij het uitzoeken ook rekening met de grootte van de ruimte. Te grote meubels in een kleine ruimte roept een benauwd gevoel op, maar te klein meubilair in een grote ruimte juist weer een kaal en kil gevoel. 

  1. Bijpassende woonaccessoires

Een volgend punt is de aankleding van meubels, muren en hoeken in de ruimte. Denk aan lampen, plaids, droogbloemen maar ook fijne kussentjes om in weg te zakken. Bij deze sfeermakers kun je bovendien ook spelen met kleur om alles tot één geheel te maken. Wanneer alles klopt schept dit precies de juiste sfeer. 

  1. Persoonlijke touch met foto’s 

Last but not least, is een persoonlijke touch in de ruimte ook sfeerverhogend. We zijn het allemaal gewend om foto’s van ons leven te schieten, maar hoe leuk is het om die herinnering ook levend te houden door de foto’s af te laten drukken en in een lijstje te stoppen. 

0 Shares:
Ook zeer interessant