Loop je al een tijdje met het idee in je hoofd dat je wilt gaan sporten bij een sportschool maar wil je ontdekken of een sportschool nu eigenlijk wel bij je past? Dan hebben we speciaal voor jou deze blog geschreven. In deze blog vertellen we jou namelijk meer over het ontdekken of een sportschool bij je past. Dus: let’s go!

Je kan al ontdekken of een sportschool bij je past vóórdat je een voet over de drempel hebt gezet. Wij hebben het hier namelijk over locatie. Hoe fijn sommige sportscholen ook zijn, als je er een flinke afstand voor moet afleggen dan is de kans groot dat je toch niet zo vaak gaat. Je kan op het internet zoeken naar sportscholen bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld op Google naar sportschool Tilburg en je ziet welke sportscholen er bij jou in de buurt zijn. 

Wat wil je straks gaan doen in de sportschool?

Het blijkt uit onderzoek dat je nog steeds niet sterker en gespierder wordt als je enkel een sportabonnement hebt. Nee, met andere woorden: je moet toch écht gaan sporten en bewegen. Daarom is het vooraf goed om te bedenken wát je wilt gaan doen bij een sportschool. Zo kan je voor crossfit gaan, groepslessen doen of 1:1 werken met een personal coach. Uiteraard kan je ook simpelweg naar een sportschool gaan om de apparaten te gebruiken. Ook dan is het fijn welke extra’s er zijn bij de sportschool zodat jij jouw doelen gaat behalen. Vaak zijn er enthousiaste instructeurs bijvoorbeeld die jou door jouw sportplan heen helpen.

Bedenk dus goed van tevoren waar jouw behoefte ligt als het aankomt op een nieuwe sportschool. 

Openingstijden en budget 

Naast locatie en aanbod kun je op nog twee belangrijke onderdelen een sportschool uitzoeken. Allereerst de openingstijden. Wil jij voor je werk gaan sporten? Zeg rond 07:00 in de ochtend. Dan moet een sportschool wel al open zijn. Hetzelfde geldt voor in de avond. Wil jij later op de avond nog naar een groepsles? Dan moeten deze lessen wel aangeboden worden. Reden genoeg dus om ook te kijken wat de openingstijden van een sportschool bij jou in de buurt is.

En als laatste is het goed om te kijken naar de prijzen van de abonnementen. Een sportschool is te gek, maar bij sommige sportscholen betaal je veel meer dan bij andere sportscholen. Er is geen goed of fout, maar het is wel belangrijk dat jij weet van jezelf hoeveel je jouw sportmomenten waard vindt. Kijk daarom ook altijd even of je een proefles kunt volgen bijvoorbeeld. En vergeet ook niet om te kijken naar leuke aanbiedingen. Op deze manier zorg je ervoor dat jij zeker weet of een sportschool bij je past voordat je een duur jaarabonnement hebt afgesloten. 

Stap dus altijd een sportschool fysiek in. Ga niet via de website een duur abonnement afsluiten, maar kijk eerst even rond. Voel, sport en ervaar. Zo weet je zeker of een sportschool bij jou past. Wil jij aan je conditie werken vóórdat je aan de slag gaat in een sportschool? Probeer dan deze video eens uit! Maar vergeet ook niet; je mag zonder conditie een sportschool binnenstappen. Daarvoor kom je tenslotte daar! 

0 Shares:
Ook zeer interessant