Ga jij binnenkort verhuizen en wil jij je nieuwe badkamer gaan inrichten? Of ga jij voor een grote badkamer renovatie? Met deze 6 tips lijkt jouw kleine badkamer een stuk groter.

In Nederland wonen we met meer dan 17 miljoen mensen op een heel klein stukje aarde. Dat betekent ook dat onze huizen gemiddeld niet erg groot zijn. Een ruime badkamer zit er dus helaas niet altijd in. Wij hebben een paar slimme tips om jouw badkamer een stuk groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Deze tips variëren van de keuze voor badkamertegels tot een praktische wastafel

1.     Juiste verlichting 

Alles begint met de juiste verlichting in je badkamer. Zo wil je kiezen voor lichte kleuren. Deze kan je bijvoorbeeld wegwerken achter een spiegel of in het plafond. Maar zorg er altijd voor dat de meubels lichter worden in plaats van donkerder. Donkere kleuren maken een ruimte vaak veel kleiner dan hij is. 

2.    Slimme radiator 

Een radiator kan behoorlijk wat ruimte innemen in de badkamer. Vaak hangt hij ook net niet handig waardoor er veel ruimte verloren gaat. Maar inmiddels zijn er badkamer radiators die compact zijn en ook nog eens functioneel. Zo kan je er bijvoorbeeld je natte handdoeken overheen hangen. 

3.    Handige wastafel

De tijd van witte wastafels waar je alle leidingen gewoon onder kan zien is verleden tijd. Tegenwoordig heb je prachtige ombouwkasten. Deze geven een strakke en minimalistische uitstraling, plus je maakt optimaal gebruik van de ruimte. Zorg ervoor dat je badkamer netjes opgeruimd blijft. Vergelijk het eens met een kringloop, door alle spullen lijkt de kringloop een stuk kleiner. Zo werkt het ook in jouw badkamer. Dus een handige wastafel waarin je alles kan opbergen is zeker aan te raden in een kleine badkamer. 

4.    Grote spiegel 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.. In een kleine badkamer wil jij een grote spiegel. Het zal namelijk jouw badkamer een stuk groter laten lijken. Eigenlijk worden spiegels heel vaak op deze manier ingezet. Of je nu bij een hotel naar binnen loopt of je stapt in de lift. Eigenlijk worden spiegels als sinds jaar en dag op deze manier ingezet. Dus ook in jouw kleine badkamer wil je een grote spiegel

5.    Beste inloopdouche 

Je hebt een kleine badkamer, het is nu dus niet aan te raden om hem nog kleiner te maken door wandjes te plaatsen. Ook voor je douche wil je dus geen voorzetwand plaatsen, maar ga je liever voor een inloopdouche. Dit betekent een douche met een glazenwand. Hierdoor zal je de ruimte zien zoals hij echt is, zonder verborgen hoekjes. 

6.    Grote tegels 

De kleuren in een badkamer maken zeker uit. Zo kies je al voor heldere verlichting, maar ook je tegels wil je bijvoorbeeld zo licht mogelijk. Een motief hierin is natuurlijk niet erg, maar kies zeker niet voor zwarte tegels. Daarnaast speelt ook de grote van de tegel een rol. Voor grotere tegels zijn minder voegen nodig waardoor je een veel minder druk geheel krijgt. Kies dus voor grotere tegels bijvoorbeeld op de vloer. 

0 Shares:
Ook zeer interessant