Niet iedereen houd er van om lekker buiten te rennen, te paardrijden of gewoon een balletje te trappen in de tuin. Toch weet iedereen dat dit essentieel is om gezond te blijven. Een bekende richtlijn is daarbij dan ook; bewegen is goed, meer bewegen is beter. Uit onderzoek blijkt ook dat volwassenen minstens 20 minuten per dag matig intensief bewegen. Dat houd in sport waarbij je hartslag omhoog gaat bij en je een versnelde ademhaling krijgt. Dat terzijde, sporten is gezond en dat weten we allemaal wel. Maar wat doen we er nou aan om het leuker te maken?

Zet wat op het spel

Jongeren hebben vaak zin in de wedstrijd, omdat ze maar al te graag willen vechten voor dat kampioenschap. Na de winst zullen ze juichen, blij zijn en weer goed de week door kunnen totdat ze weer mogen. Doordat er wat op het spel staat maakt het het spel veel spannender. Onbewust gaan mensen dan vaak beter hun best doen, omdat ze willen winnen. Dit kan voor jou ook een oplossing zijn! Spreek bijvoorbeeld met je vrienden af dat de verliezer trakteert op een dinertje. Of de mag de beste wedden op sports online. Zo heb je nog een spanning als het spel is afgelopen, want de winnaar kan nog wat verdienen ook. Door je sport spannender te maken ga je het ook leuker vinden. Het is een simpel concept, maar het werkt als de donder. 

Speel met vrienden

Met vrienden is alles leuker. Lekker babbelen over de wedstrijd, je kinderen of over dat ene geweldige recept dat je hebt geprobeerd. De tijd vliegt als je het leuk hebt en vrienden helpen hier vaak bij. Zo kun je er voor kiezen om samen een rondje te rennen of de tennisvereniging uit te testen. Zie je echt tegen het sporten op, kies er dan voor om een hele groep uit te nodigen. Maak van die vrije zaterdag een uur vrij en ga samen in een team. Kies een sport die bij jullie past en maak van jezelf weer een fit persoon. Hierna kunnen jullie weer lekker een biertje doen in het café 😉

Gezonder lichaam

De beste tip die ik kan geven is het nut van een gezonder lichaam inzien. Dit hoeft niet binnen een dag, maar het is een proces. Wanneer je nooit sport en dit toch af en toe doet, merk je na 2 weken al dat je veel beter in je vel zit. Dat houdt vaak ook in dat je dan steeds vaker gaat. Sporten is namelijk verslavend en je lichaam gaat ernaar snakken. Zoek ook is wat gevolgen van gezond en fit zijn. De vele voordelen wegen duidelijk op tegen de bestede tijd. Iedereen wil toch ook het risico op hart- en vaatziekte en obesitas vermijden. Daarnaast zie je er beter uit voor de jongens/meisjes en voel je je over het algemeen gewoon beter. Je leeft langer en kan langer genieten van je kleinkinderen. Dit voelt nu nog misschien ver weg, maar ook later zul je er zeker geen spijt van hebben.

Afwisseling 

Heb je geen zin om te koken? Probeer nieuwe recepten uit. Geen zin om je boek uit te lezen? Koop gewoon een nieuwe. En zo is het precies met sporten. Met een 323 verschillende opties is de keuze reuze. Daar zitten niet eens je zelf bedachte spellen bij opgeteld. Dus vind je de sportschool en voetbal niks, probeer dan is een andere. Er zit vast wel iets tussen wat bij je past en waar je graag beter in wordt. Is het niks pak je gewoon weer een andere op. Veel van deze sporten hebben namelijk weinig kosten. Misschien ontdek je wel een nieuw talent en word je professioneel schermer!

0 Shares:
Ook zeer interessant