Parkeren in Amsterdam is altijd weer een hele speurtocht. Niet alleen omdat het heel druk is in het centrum, zeker gedurende de weekenden en het hoogseizoen, maar ook omdat het op veel plekken gewoon extreem duur is. Wie niet tientallen euro’s wilt uitgeven aan enkel een dagje parkeren in Amsterdam, heeft dan ook het nodige uitzoekwerk te verrichten. Gelukkig is er ook goed nieuws. Parkeren hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Mits je weet waar je op moet letten. Daarom volgen hier drie waardevolle tips die goedkoop parkeren amsterdam mogelijk maken.

1.      Kies voor een P+R

Een P+R is verreweg de goedkoopste optie wanneer je een bezoekje wilt brengen aan Amsterdam. Hier parkeer je de auto voor enkele euro’s per dag en ontvang je ook nog eens een gratis ticket voor het ov. Zo kan je per trein, metro of bus eenvoudig een bezoekje brengen aan hartje Amsterdam. De P+R’s zijn in het leven geroepen om de hoeveelheid verkeer in het centrum te verminderen. Met succes. Steeds meer mensen weten de P+R’s buiten het centrum namelijk te vinden. Door hier te parkeren, kan eenvoudig veel geld worden bespaard op een dagje Amsterdam. Bovendien is het ov in onze hoofdstad dusdanig goed geregeld, dat je binnen mum van tijd in het centrum staat. Lang wachten is niet nodig.

2.      Prijzen vergelijken

Amsterdam wordt erg graag bezocht. Zowel door toeristen uit het binnen- als buitenland. Daarom is het aanbod van parkeergarages ook erg groot. Goed nieuws voor de automobilist, want hierdoor zien we ook dat er veel concurrentiestrijd is als het gaat om de tarieven. Het loont dan ook zeker om de verschillende tarieven met elkaar te vergelijken en zo te onderzoeken waar je het goedkoopst kunt parkeren.

Houd er tevens rekening mee dat Amsterdam in zeven stadsgebieden is verdeeld. Ieder stadsgebied hanteert eigen tarieven. Amsterdam Centrum is verreweg de duurste plek om te parkeren. Hier behoren de parkeergarages zelfs tot de duurste van heel Europa! Dat neemt niet weg dat er ook goedkopere alternatieven zijn. Daarom kan het geen kwaad om de verschillende opties te bekijken. Wellicht ben je in een iets minder bekende parkeergarage al snel enkele euro’s minder per dag kwijt.

3.      Parkeren op straat

In niet alle gebieden binnen Amsterdam is het mogelijk om te parkeren op de straat. Zo is dit in het centrum vrijwel onmogelijk voor onbevoegden. Enkel mensen die hier wonen mogen er parkeren. Zelfs wanneer je op bezoek gaat bij iemand die in het centrum woont, moet een parkeerplekje eerst door de hoofdeigenaar worden gereserveerd. In sommige gebieden binnen Amsterdam is het echter wel mogelijk om op straat te parkeren. Meestal echter niet langer dan één á twee uur. Voor een flitsbezoekje is dit natuurlijk prima, maar een dagje Amsterdam ga je dan niet redden.

Denk ook zeker niet dat je het wel kunt gokken om langer weg te blijven of niet op tijd te betalen, want er rijden vrijwel constant auto’s langs die de kentekens scannen. Een boete ligt dus al snel op de mat. Dan ben je alsnog veel geld kwijt. 

0 Shares:
Ook zeer interessant