Investeren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral wanneer de koers in een enorme stijging zit merk je dat wereldwijd door alles en iedereen wordt geïnvesteerd. Dit kan zijn in aandelen, maar vooral de cryptomarkt is de afgelopen jaren heel aantrekkelijk geworden. Anycoin is een betrouwbaar platform op crypto te kopen en verkopen. Wanneer jij namelijk op tijd bent ingestapt, kan het zo zijn dat je goed geld kan verdienen. Maar de cryptomarkt is ook een hele volatiele markt, in een paar dagen kan het volledig omslaan. Wat moet je doen wanneer de cryptomarkt instort? Wij hebben geprobeerd om antwoord te geven op deze vraag.

3 tips om goed te reageren bij een instortende crypto koers 

Dat de cryptomarkt instort is niet gek. Dalingen en stijgingen horen erbij, bij hoge pieken horen dus ook diepe dalen. Hier 3 tips hoe je het beste kan reageren tijdens een diepe daling: 

  1. Kopen, kopen, kopen 

Kopen in het diepste dal is de beste manier om snel winst te maken, maar helaas is het erg moeilijk om de markt te timen. Veel cryptoexperts zien een mooie toekomst in de cryptomunt Cardano of zouden je juist aanraden om nu in de Bitcoin markt te stappen.

  • Keep calm 

Blijf rustig! Tijdens flinke dalingen zien we dat veel investeerders ineens rare keuzes gaan maken. Maar het is nu juist te tijd om rustig te blijven en even niks te doen met je cryptoaandelen. 

  • Bestudeer de golven 

Bekijk de geschiedenis van de cryptomarkt om te voorspellen wat er kan gebeuren met jouw investeringen. Zo kan het zijn dat jouw- Bitcoin of Ethereum in de laatste dalende golfbeweging zit. Dan zit het beste moment om weer nieuwe crypto in te kopen er dus aan te komen.  

Hoe was je investering bedoelt? 

Veel crypto investeerders willen op korte termijn geld pakken. Dan is het natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je investering er niet uit is gekomen. Maar er zijn ook veel mensen die investeren voor de lange termijn. Investeer dan alleen geld dat je kan missen. Dan zal het geen pijn doen als je het over 5 jaar toch verloren bent, maar wanneer het in waarde is toegenomen is dat natuurlijk mooi meegenomen. 

Vragen die anderen stelden over crypto koersdalingen 

Veel mensen die geld in crypto investeerden maken zich grote zorgen. Bij deze zorgen horen een aantal veel gestelde vragen. Wij zetten ze op een rij. 

Wat te doen bij snelle koersdalingen? 

Bekijk de daling analytisch en niet vanuit emotie. Dat is het beste wat je kan doen. Zodra emoties de overhand nemen ga je ondoordachte beslissingen maken. Koersdalingen horen er nu eenmaal bij. 

Is crypto een bubbel?

Het is mogelijk dat de crypto volledig verdwijnt. Maar de kans dat dit gebeurt is zo extreem klein dat dit geen zorg zou moeten zijn. Wereldwijd zou iedereen moeten besluiten om zijn cryptoaandelen te verkopen. Pas dan verdwijnt te munt volledig. 

Moet ik alles verkopen bij extreme koersdalingen? 

Nee, je moet niks verkopen bij extreme koersdalingen. Wanneer je inleg is verdampt en je geld minder waard is geworden heeft het geen zin om uit te betalen. Je kan beter weer wachten op betere tijden. 

0 Shares:
Ook zeer interessant