Wat is nu de goedkoopste supermarkt van ons land, Nederland? Bestaat ie eigenlijk wel? Het is een vraag welke veel mensen zich stellen. Het is mogelijk om verschillende vergelijkingen te gaan maken. Het is echter moeilijk om te zeggen of een specifieke supermarkt de allergoedkoopste is voor alle boodschappen. Voor lange tijd waren Aldi en Lidl zeer goedkope supermarkten. De andere supermarkten, zoals Albert Heijn, Jumbo en Emté kwamen echter met een huismerk als antwoord. De strijd nu lijkt zich echter naast offline ook naar online te verschuiven om de goedkoopste bezorg supermarkt van het land te worden.

Budgetmerken tot maar liefst 40 procent goedkoper

De consumentenbond doet regelmatig onderzoeken naar supermarkten en de producten welke ze verkopen. Zo is het mogelijk om in een supermarkt geld te besparen door voor een budgetmerk te kiezen. Budgetmerken zijn tot veertig procent goedkoper en betaalbaarder dan de A-merken. Het scheelt bijna de helft! Om de goedkoopste supermarkt van Nederland te worden moet je dus weinig A-merken verkopen. Zo zijn er nog meer zaken waar je op moet letten om de goedkoopste supermarkt van ons land te vinden.

De feiten en de lijst met goedkope supermarkten in ons land

We hebben een overzicht gemaakt van de verschillende supermarkten en hoe ze scoren in ons land. Wie is nu de goedkoopste en wie niet? De gemiddelde zit bij de Albert Heijn samen met Aldi en Lidl. De Spar is de duurste, Picnic (online supermarkt) is net wat duurder en ook de Plus zit op eenzelfde score. Jumbo zit net onder het gemiddelde en het goedkoopste zijn Hoogvliet, Vomar en Dirk van Den Broek.

Waar ga jij je boodschappen doen?

De vraag is natuurlijk of het voor de koper ook belangrijk is om de goedkoopste boodschappen te kopen. Of ben je meer op zoek naar een supermarkt welke niet te duur is, in de buurt zit en altijd aantrekkelijke aanbiedingen heeft? Soms is het gewoon prettig om het gevoel te krijgen, dat je een koopje scoort. De emotie om goedkope boodschappen te doen is natuurlijk prettig. Het is fijn om te ontdekken welke koopjes je iedere week kunt scoren door de aanbiedingen in de gaten te houden. Toch?

Het is goed om altijd de prijzen in de gaten te houden. De hele shopbeleving en het gemak wat je krijgt zijn echter ook van groot belang. Natuurlijk wil je niet de hoofdprijs betalen voor je boodschappen. Er is echter nog meer dan alleen maar het scoren van koopjes in het leven.

0 Shares:
Ook zeer interessant