Hoe druk je ook bent in je leven, het is altijd fijn om goed voor jezelf te kunnen zorgen. Het kan de beste overkomen om er na een hele hectische week verslonst bij te gaan lopen en de meeste mensen voelen zich daar niet fijn bij. Het is niet voor niets dat er veel geld gaat naar schoonheidsspecialisten kappers, nagelstylisten, wax bars – mensen willen er graag goed en verzorgd bijlopen. Helaas zitten in veel persoonlijke verzorgingsproducten, zoals douchegel of shampoo, veel parfum, parabenen of andere onnatuurlijke toevoegingen. Dit kan slecht zijn voor je huid en haar en willen we daarom ook ten zeerste afraden. Als alternatief kun je kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten, die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en die jouw huid, gezicht of haar niet zullen beschadigen. Benieuwd welke natuurlijke verzorgingsproducten echt onmisbaar zijn in jouw badkamer? Wij sommen onze favorieten voor je op.

Aloë Vera gel

Aloë Vera gel is vooral een lifesaver voor iedereen die vaak last heeft van een geïrriteerde huid of scheerbultjes. Deze gel is uiteraard gemaakt van een natuurlijk product (een aloë vera plant) en werkt ontzettend kalmerend voor de menselijke huid. Door de kalmerende en tevens verkoelende werking is dit product ook perfect voor iedereen die in de zon heeft gezeten en als gevolg hiervan is verbrand. Daarnaast werkt deze gel vochtregulerend en zorgt het ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Natuurlijke douchegel

Natuurlijke douchegel, zoals die van Borotalco, is een douchegel die je huid niet beschadigd maar wel grondig kan reinigen onder de douche. Een ontspannen douche aan het einde van de dag kan een lange dag letterlijk en figuurlijk van je afspoelen. Het fijne aan een natuurlijke douchegel is dat het de ph-waarde van je huid niet verstoort. De ph-waarde is de zuurgraad van je huid, en deze kan verstoord worden wanneer je producten met teveel chemicaliën gebruikt. Dit is nog eens grondig je huid kunnen schoonmaken zonder je achteraf schuldig te voelen!

woman floating on body of water

Deodorant zonder aluminium

Ook van deodoranten bestaan er tegenwoordig gelukkig natuurlijke versies, zoals deodorant zonder aluminium. Een aantal jaar geleden kwamen er steeds meer verhalen naar buiten over de schadelijke gevolgen die aluminium op je huid kan hebben. Aluminium kan namelijk de poriën van de huid onder je oksel verstoppen, waardoor zweet niet goed weg kan en juist kan ophopen. Daarnaast zou aluminium in deodoranten de kans op borstkanker kunnen vergroten en zou aluminium zelfs Alzheimer kunnen vergroten. Om er zeker van te zijn dat je geen risico loopt op deze zaken, zou je kunnen kiezen voor een deodorant zonder aluminium, wat een biologische deodorant is.

Herbruikbare watjes

Gebruik jij make-up reinigingsdoekjes om je make-up te kunnen verwijderen voor je gaat slapen? Deze doekjes bevatten vaak veel ingrediënten die niet bepaald geschikt zijn voor een huid en zeker de gevoelige huid flink kunnen beschadigen. Om zo lief mogelijk voor je huid te zijn, zou je kunnen kiezen voor herbruikbare watjes. Deze voelen ontzettend zacht aan en kun je gewoon in de wasmachine doen. Naast dat deze watjes heel vriendelijk zijn voor je gezicht zijn deze watjes ook nog eens goed voor de wereld: doordat je niet constant watjes na één keer gebruiken weggooit, consumeer je minder en gebruik je ook minder katoen.

Natuurlijke tampons

Als het ergens belangrijk is om je ph-waarde te beschermen, dan is het wel bij je vulva. Bij vrouwen groeien hier allerlei natuurlijke bacteriën en heerst er een andere ph-waarde dan bij de rest van je lichaam. Producten die dit kunnen verstoren, zoals vaginale wasemulsies, zijn enorm schadelijk voor je natuurlijke flora en kunnen zelfs schimmelinfecties veroorzaken of andere bacteriële verstoringen. Het is daarom belangrijk dat je je vulva beschermt en kiest voor natuurlijke en biologische tampons. Helaas zijn deze in soms wat duurder, maar op de lange termijn zeker de moeite waard.

Shampoo bars

Ook je haar verdient natuurlijk een natuurlijke behandeling. In veel shampoos vindj je veel parabenen en sulfaten, die je haar eigenlijk alleen maar meer uitdrogen en sneller laten afbreken. Om je haar te kunnen verzorgen op een manier die zo lief en zacht mogelijk voor je haar is, kun je het beste kiezen voor een shampoo die vrij is van sulfaten en parabenen. Shampoo bars zijn een soort zepen die vloeibaar oplossen wanneer ze in aanraking komt met water. Hierbij komt de shampoo dus vrij. Doordat shampoo bars niet in een plastic verpakking zitten ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Kokosolie

Wist je dat kokosolie op heel veel verschillende manieren te gebruiken is en veel verschillende functies kan dienen? Deze natuurlijke olie is namelijk fijn voor allerlei verschillende doeleinden. Het kan je hu8id hydrateren wanneer deze droog of gebarsten is, het kan je haar weer tot leven brengen na een haarmasker en het kan je waterproof mascara als sneeuw voor de zon laten verdwijnen wanneer je het gebruikt als make-up remover. Eén pot kokosolie kan je dus voor duizend en één dingen gebruiken.

0 Shares:
Ook zeer interessant