Koffiemachines zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Hierdoor kan het behoorlijk lastig zijn om een nieuw apparaat te vinden. Als je op zoek gaat naar een nieuwe koffiemachine, kom je ook apparaten tegen waar koffiepads in moeten. Heb je nog niet eerder zo’n apparaat gehad? Dan wil je hier eerst wat meer over weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres, want in deze tekst staan 5 voordelen van koffiepads op een rijtje.

1. Telkens dezelfde hoeveelheid koffie 

Eén van de grote voordelen van koffiepads is dat ze vooraf gedoseerd zijn. In iedere pad zit dezelfde hoeveelheid koffie, waardoor ieder kopje hetzelfde is. Dit geldt niet alleen voor de sterkte van de koffie, maar ook voor de hoeveelheid. Gebruik je nu nog een filterapparaat? Dan moet je zelf koffie toevoegen, waardoor de sterkte iedere keer anders kan zijn. Als je dit vervelend vindt, zijn koffiepads echt iets voor jou. 

2. Beter voor het milieu

Nadat je een kop koffie gezet hebt met een machine voor koffiepads, gooi je de pad weg. Doordat de meeste koffiepads gemaakt zijn van papier, mogen ze bij het gft-afval. Hierdoor produceren ze minder afval dan de meeste andere koffiebereidingsmethodes, zoals koffiecups van Dolce Gusto of Nespresso. Deze cups worden vaak gemaakt van plastic of aluminium, waardoor ze een stuk minder duurzaam zijn.

3. Verkrijgbaar in een groot aantal smaken

Vind je het leuk om zo nu en dan verschillende smaken koffie te proberen? Kies dan voor koffiepads. De meeste merken verkopen namelijk koffiepads in allerlei verschillende smaken. Neem bijvoorbeeld Tassimo. Naast de Caffé Crema Classico zijn er ook pads voor Cappuccino Classic, Latte Macchiato Classico, Chai Latte, Café au Lait en Espresso Classico. Door het grote aantal mogelijkheden zijn er voor iedereen wel geschikte koffiepads te vinden. 

4. Geschikt voor kleine hoeveelheden

Sommige mensen zweren bij filterapparaten. Je kunt hier weliswaar lekkere koffie mee zetten, maar je zet al snel (veel) te veel. Dit is zeker het geval als je alleen zelf een bakkie wilt drinken. Hierdoor moet je misschien een grote hoeveelheid koffie weggooien en dat is zonde. Met koffiepads hoef je hier niet bang voor te zijn. Eén pad staat namelijk gelijk aan één kop koffie, waardoor koffie weggooien verleden tijd is. De meeste machines voor koffiepads beschikken bovendien over een houder voor twee pads, waardoor je er tegelijkertijd twee koppen koffie mee kunt zetten.

5. Makkelijk in gebruik

Een vijfde en laatste voordeel van koffiepads is dat ze bijzonder makkelijk in gebruik zijn. Vul het reservoir met water, plaats één of twee koffiepads in de houder, sluit het apparaat en schakel hem in. Wacht vervolgens tot het water warm is en druk op het aantal koppen koffie dat je wilt zetten. Het apparaat begint direct, waardoor jouw koffie snel klaar is.
 

0 Shares:
Ook zeer interessant