BMW is inmiddels niet meer weg te denken uit het hedendaagse auto-aanbod. Het merk staat bekend om de vooruitstrevende techniek en de luxe uitstraling en is wereldwijd bekend. Aan het rijden in een BMW hangt een prijskaartje, maar wanneer het zelf aanschaffen van een BMW buiten je budget ligt, is het leasen van een occasion een goed alternatief.

Van Duitse oorsprong

BMW is opgestart door de van oorsprong Duitse vliegtuigingenieur Karl Friedrich Rapp, die vliegtuigmotoren ontwierp. In 1919 moest Duitsland stoppen met het produceren van vliegtuigmotoren, en moest het bedrijf een andere insteek vinden om mee door te gaan. Dit werden hoogwaardige motoren, met de naam Bayerische Motoren Werke (BMW) en hier ontstond ook het huidige, bekende logo van het merk.

Focus op auto’s

Sinds BMW zich voornamelijk ging focussen op het produceren van auto’s in 1929, werd het merk razend populair. De eerste sportwagen van BMW, de 328, won zelfs een race in Le Mans. BMW-auto’s kenmerken zich door de stabiele kwaliteit en de luxe uitstraling. Daarnaast kennen de auto’s ook een praktisch kenmerk: omdat de auto redelijk overzichtelijk in elkaar zit, is het mogelijk de auto zelf te onderhouden – mits je hier een goed inzicht in hebt. BMW levert dan ook een aantal losse onderdelen en accessoires waar je zelf mee aan de slag kunt.

BMW rijden?

Staat het rijden in een BMW nog op je lijstje, maar is de prijsklasse net te hoog? Private leasen is een optie. En dan hoeft dat geen gloednieuwe auto met de nieuwste accessoires te zijn, een bmw private lease occasion kun je voor een scherpe prijs per maand leasen. Het leasen van een occasion werkt hetzelfde als het leasen van een nieuwe auto. En omdat een occasion niet meer nieuw is, is het maandbedrag als vanzelf lager. Daarnaast heb je vaak de optie een kortere looptijd te kiezen voor het contract; handig wanneer je nog geen zicht hebt op je financiële situatie op de lange termijn.

Occasion leasemaatschappij

Occasions kun je leasen bij een leasemaatschappij zoals Private lease used. Zij bieden goed onderhouden, jonge leaseauto’s aan die bijvoorbeeld na een paar jaar zijn ingeruild. Het leasen van een occasion is inclusief onderhoud, verzekeringen en motorrijtuigenbelasting. Ook wanneer je schade rijdt ben je hier (afgezien van een eigen risico) voor verzekerd, en zit pechhulp ook in het contract. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je onderweg bent.

0 Shares:
Ook zeer interessant