Om deze vraag meteen te beantwoorden: Ja, honden kunnen bloemkool eten, maar alleen met mate en alleen onder bepaalde voorwaarden. Bij het voeren van alle koolsoorten in het algemeen is het heel belangrijk dat de kool nooit rauw wordt gegeven.

Als je je hond bijvoorbeeld een BARF dieet wilt geven, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je hond alle essentiële vitaminen binnenkrijgt. Dit type dieet bevat altijd een bepaalde hoeveelheid groenten in het dieet van je hond.

Bloemkool heeft de eigenschap dat het je hond voorziet van veel belangrijke mineralen en is daarom erg gezond voor hem. Kool heeft een hoog gehalte aan vitamine C, maar deze groente levert ook fosfor, kalium en calcium. Al deze ingrediënten zijn belangrijk voor de botten, gewrichten, het hart, het immuunsysteem en het gebit van je hond en helpen om ze gezond en vitaal te houden.

Koolsoorten en honden

Net als bij ons mensen kan elke koolsoort winderigheid veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige buikpijn en spijsverteringsproblemen. Daarom mag bloemkool nooit rauw gevoerd worden, maar alleen gekookt en gepureerd.

Gekookt is bloemkool veel beter verteerbaar en gemakkelijker te verteren en zal het minder snel problemen veroorzaken.

Om dit te doen, moet de bloemkool gewoon gekookt worden in water zonder zout tot hij echt zacht is en dan gepureerd worden. Het is het beste om de gepureerde kool koud te voeren en als bijgerecht toe te voegen aan vlees of iets dergelijks.

Begin met kleine hoeveelheden en kijk hoe goed je hond de kool verdraagt. Als hij nog steeds buikpijn krijgt, zal een lichte maagmassage hem helpen, maar dan moet je hem geen kool meer geven.

Zoals je ziet, moet je hond niet alleen bloemkool eten, want als hij het goed verdraagt, doe je hem er ook een plezier mee. De vitaminen en mineralen in bloemkool dragen bij aan een evenwichtige en gezonde voeding voor je hond en helpen hem om lang gezond en vitaal te blijven.

 

Lees ook eens; 

 

0 Shares:
Ook zeer interessant