Net als trends in de mode zijn trends op het gebied van interieur ook altijd in beweging. Waar de ene keer een donkere keuken helemaal hip is, kan dat het jaar erna alweer helemaal anders zijn. Liefhebbers van interieur zullen regelmatig verschillende trends in de gaten houden, bijvoorbeeld door woonmagazines te lezen of woonprogramma’s zoals Kopen zonder Kijken of VT Wonen te kijken. Ben je benieuwd hoe je op een gemakkelijke manier de nieuwste trends kunt toepassen in jouw woonkamer,  bijvoorbeeld door Richmond meubels te plaatsen? Wij geven tips.

Kleurenpallet

Wil je trends toevoegen in je interieur, dan kun je dat gemakkelijk doen door je kleurpallet aan te passen op de huidige trends. Anno 2021 en 20022 is groen ontzettend in trek, zeker in combinatie met kleuren die je eigenlijk niet in eerste instantie bij groen zou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van fel mosgroen en lief lichtroze. Groen kun je toepassen op de muur, maar een donkergroene zitbank van fluweel is ook heel erg in trek. Over dat fluweel later meer want ook dat zullen we in 2024 nog steeds gaan zien in interieurs.

Fluweel

De fluwelen trend kwam een paar jaar geleden al op, maar is nog steeds veel te zien in hedendaagse stylish interieurs. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil van fluweel of een bank van zacht fluweel, zoals eentje van By-Boo. Het materiaal oogt zacht en warm en geeft een rustige uitstraling in de woonkamer. Daarnaast is het relatief makkelijk in onderhoud en zit het ontzettend comfortabel.

green plant on white ceramic pot

Zwarte details

Wie regelmatig naar het populaire Kopen Zonder Kijken programma kijkt, zal vast herkennen dat zwarte details een echte trend zijn de laatste jaren. Vooral zwarte omlijstingen worden veel toegepast: denk aan donkere raamkozijnen en raambekleding, maar ook donkere deuren van staal gecombineerd met glas zijn een echte hit. De echte liefhebbers van het programma raden we aan om eens de Kopen Zonder Kijken Bingokaart erbij te pakken. Zo wordt het kijken van een aflevering nog leuker.

Messing

Vroeger associeerden we goud in huis waarschijnlijk alleen met hele luxe, koninklijke huishoudens. Tegenwoordig zie je het gebruik van goud echter in allerlei verschillende huishoudens terugkomen. In plaats van dat dit kitsch gevonden wordt, is het ontzettend hip en trendy. Hier wordt dan echter geen echt goud voor gebruikt (dat zou niet te betalen zijn) maar vaak wordt messing als materiaal toegepast om een goudlook te creëren. Gold plated accessoires kunnen namelijk na enige tijd vervagen, maar messing blijft een lange periode mooi en roest of vervaagt niet. Zo kun je toch genieten van gouden details, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het maar een korte periode mee kan gaan.  

Rotan

Ook rotan zal je waarschijnlijk het komende jaar veel terug zien komen in verschillende trendy interieurs. Rotan, jute of gevlochten materialen stralen rust uit en doen direct denken aan een rustige strandomgeving. Het heeft een klein Ibiza-gevoel maar is tegelijkertijd toepasbaar bij veel verschillende woonstijlen. Rotan hanglampen worden bijvoorbeeld de laatste jaren veel gebruikt voor in de woonkamer. Ze geven een rustige en zachte uitstraling, met name omdat het licht door de kiertjes heen sijpelt. Gezelliger dan een TL-bank in de woonkamer, zullen we maar zeggen.

0 Shares:
Ook zeer interessant