Rolex is een van de meest bekende horlogemerken ter wereld. Het staat bekend om zijn vakmanschap, kwaliteit en status. Veel mensen dromen ervan om een Rolex-horloge te bezitten, maar helaas is het niet voor iedereen betaalbaar. In dit blogartikel gaan we het hebben over de goedkoopste Rolex-horloges die er zijn.

Geschiedenis van Rolex

Rolex werd opgericht in 1905 door Hans Wilsdorf en Alfred Davis in Londen. Het bedrijf begon als Wilsdorf & Davis en produceerde oorspronkelijk horloges met Zwitserse uurwerken die werden verkocht onder verschillende merknamen.

In 1908 werd de naam Rolex geregistreerd en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest iconische horlogemerken ter wereld.

De populairste Rolex

De populariteit van Rolex-horloges is ongeëvenaard. Veel beroemdheden en horlogeliefhebbers dragen graag een Rolex om hun pols. Een van de meest populaire modellen is de Rolex Submariner. Dit duikhorloge is al sinds de jaren 50 op de markt en heeft een tijdloos design. Andere populaire modellen zijn de Rolex Daytona, de Rolex Datejust en de Rolex GMT-Master II.

De duurste Rolexen

De Rolex die het meeste geld heeft opgebracht is de Daytona 6239 van Paul Newman. Deze Rolex werd verkocht voor maar liefst 17,8 miljoen dollar.

Naast de populaire modellen zijn er ook Rolex-horloges die in de categorie “duurste” vallen. Deze horloges zijn vaak gemaakt van kostbare materialen zoals goud en diamanten. Een voorbeeld van een duur Rolex-horloge is de Rolex Daytona Rainbow, die bezet is met kleurrijke edelstenen en een astronomisch prijskaartje heeft. Andere dure modellen zijn de Rolex Day-Date en de Rolex Pearlmaster.

De goedkoopste Rolex

Als je een goedkoopste Rolex wilt bezitten maar geen fortuin wilt uitgeven, zijn er gelukkig ook goedkopere opties beschikbaar. Een van de goedkoopste Rolex-horloges is de Rolex Oyster Perpetual. Dit horloge heeft een eenvoudig en klassiek design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Andere betaalbare modellen zijn de Rolex Air-King en de Rolex Explorer.

Een van de goedkoopste Rolex-horloges is de Rolex Oyster Perpetual
de Rolex Oyster Perpetual

Hoewel deze goedkopere Rolex-horloges misschien niet de exclusieve materialen en complexe functies hebben die de duurdere modellen hebben, zijn ze nog steeds van hoge kwaliteit en dragen ze het prestigieuze Rolex-merk. Ze zijn een geweldige optie voor horlogeliefhebbers die een goedkoopste Rolex willen dragen zonder de bank te breken.

Sponsoring van Rolex

Rolex is ook bekend om zijn sponsoring van sportevenementen en beroemdheden. Het merk is bijvoorbeeld de officiële tijdwaarnemer van Wimbledon en sponsort ook andere tennis- en golftoernooien. Rolex sponsort ook de top van de motorsport namelijk de Formule 1. Dit past precies in het imago van Rolex aangezien ze alleen de elite van topsport willen sponsoren.

Daarnaast heeft Rolex samenwerkingen met beroemdheden zoals Roger Federer en Tiger Woods.

Conclusie

Hoewel Rolex-horloges vaak geassocieerd worden met luxe en hoge prijzen, zijn er ook betaalbare opties beschikbaar. De goedkoopste Rolex horloges bieden nog steeds de kwaliteit en het vakmanschap waar Rolex om bekend staat, maar tegen een meer betaalbare prijs.

Dus als je altijd al een goedkoopste Rolex hebt willen bezitten, maar dacht dat het buiten je budget lag, is het de moeite waard om naar de goedkopere modellen te kijken. Met een beetje onderzoek kun je het perfecte goedkoopste Rolex-horloge vinden dat past bij jouw stijl en budget.

Ook interessant:

0 Shares:
Ook zeer interessant