Er komen steeds meer streamingdiensten bij. Ze zijn zeer populair en hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. We vergelijken in dit artikel graag de streamingdiensten Netflix, Prime en Videoland. Het zijn bekende video streaming diensten in ons land. Het is goed om ze wat beter te kennen. Zo kun je een betere keuze maken welke jij het meest aantrekkelijk vindt.

Amazon Prime video streaming dienst

Het is een nieuwkomer op de markt. Het is echter een partij met veel potentie. Het is niet gek om het eens te bekijken. Ze gaan bezig met The Grand Tour, wat de opvolger van Top Gear wordt. De prijs is ook aantrekkelijk voor slechts 6 euro per maand. Het is hiermee direct de goedkoopste streaming dienst. Ze hebben veel Engelstalig aanbod met een Nederlandse ondertiteling. Het is op verschillende apparaten te gebruiken.

De pluspunten zijn vooral de prijs per maand, de verschillende populaire series (Grand tour en ook the man in the high castle). Ook kun je de series en films offline bekijken.

De minpunten zijn het beperkte Nederlandstalige aanbod, de app is nog in het Engels en het aanbod is nog beperkt.

Streaming dienst Netflix

Netflix heeft een ruim aanbod. Het is bekend in vele landen en ze bieden unieke series aan, zoals House of Cards, Narcos, Jessica Jones, Oranges is the New Black en vele meer. Netflix investeert hier volop geld in. De oudere series zijn ook allemaal beschikbaar. Je kunt dus direct naar de oudere series kijken. Er is een kleine selectie met Nederlandse films en series en veel Brits materiaal, naast de bekende Amerikaanse series. Films welke net uit de bioscoop komen hoef je hier niet te verwachten. Voor kinderen hebben ze trouwens een zeer goed aanbod.

Het is mogelijk voor iedere gebruiker om een eigen profiel aan te maken. Dus voor de kinderen kun je ook een eigen profiel maken. Je maakt dan de lijstjes hierop van de series en films welke je nog wilt bekijken en ook is er een advies kijkgedrag. Er zijn verschillende abonnementen bij Netflix van Basis, Standaard en Premium. Bij Basis heb je een apparaat, Standaard twee en bij Premium heb je vier apparaten. Het is ook mogelijk om Netflix op je IPhone en IPad te bekijken. De abonnementen zijn er vanaf 7,99 euro per maand.

De pluspunten zijn het uitgebreide aanbod (ook voor kinderen), de mogelijkheid om het op veel apparaten te bekijken, de optie voor offline opslaan om ook zonder internetverbinding te kunnen kijken en het ruime aanbod van populaire series.

De minpunten zijn het beperkte aanbod van Nederlandse films.

Videoland: Streaming van eigen bodem

Videoland is gestart als een digitaal filmverhuurbedrijf. Inmiddels is het een serieuze speler geworden en is het mogelijk om er vele films en series te bekijken. In totaal is er 130.000 minuten aan Nederlands aanbod te zien. Daarnaast is er ook een goed aanbod van buitenlandse films. Het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is. Er is ook een speciale kinderomgeving.

De pluspunten van Videoland zijn het uitgebreide Nederlandse aanbod, de speciale kinderomgeving, het aanbod van erotische films en series en de mogelijkheid om op verschillende apparaten toegang tot Videoland te krijgen.

De minpunten zijn vooral het gebrek aan ware hit series waar iedereen over praat.

0 Shares:
Ook zeer interessant