We houden allemaal wel van een bakje koffie van tijd tot tijd. Gewoon om wakker mee te worden, rond de klok van tienen, bij de lunch, als middagbreak of gewoon ‘s avonds bij het nieuws. Misschien heb jij nog wel een ander favoriet moment om je koffie te drinken. Graag bespreken we de duurste koffie soorten ter wereld met je. Laten we direct van start gaan.

Starbucks Quadriginoctuple Frap voor bijna 50 euro per portie

Bij Starbucks kennen ze de meest heerlijke en gekke kopjes koffie welke je maar zou willen. Zo is deze Starbucks Quadriginoctuple Frap een geweldig drankje. Het is een mokka frappuccino met karamelijs, stukjes vanille, aardbeien, bananen en wat proteïne poeder. Daarnaast zit er nog veel meer in, waardoor het een aardig prijs krijgt.

De heerlijke Hawaïaanse kona koffie voor 70 euro per kilo

Het is een geweldige koffie waarvan de bonen op vulkanische stenen verbouwd worden. De weersomstandigheden zijn perfect en de bonen zijn zeer zeldzaam. Logisch dus dat de koffie wat prijziger is. Het is heerlijk om de koffie te proeven. Er zijn koffiemakers welke deze bonen mixen met andere bonen. Puur is het echter het beste.

Los Planes koffie uit El Salvador voor 80 euro per kilo

Het wordt op een kleine gezinsboerderij verbouwd en de prijs is hoog, omdat het simpelweg bij de tien lekkerste kopjes koffie van de hele wereld hoort. Het is een unieke koffie met extra toevoegingen als mandarijn en harde suiker.

Jamaican Blue Mountain koffie voor 100 euro per kilo

Deze koffie groeit op 1500 meter hoogte. De naam komt van de Jamaicaanse Blue Mountains. Het is een gebied van volop regen en ideale omstandigheden voor koffie. De bonen zijn mild wat veel koffieliefhebbers enorm waarderen.

Sint Helena koffie voor 160 euro per kilo

Napoleon Bonaparte was al een grote fan van deze koffie. Hij bracht zijn laatste jaren op het eiland door in ballingschap. Na zijn dood werd de koffie steeds populairder. Het heeft een karamelachtige en citroenachtige smaak. De prijs is zo hoog door de ligging van het eiland.

Fazenda Santa Ines voor 100 euro per kilo

Het is een heerlijke koffie uit Brazilië. Het wordt al meer dan honderd jaren gemaakt en staat bekend om haar fruitige smaak. Het is een koffie welke ook vruchten bevat naast de koffie. Wanneer je van zoet en zuur houdt dan zit je helemaal goed!

Kopi Luwak voor 320 euro per kilo

Deze koffie is een van de duurste koffies in de wereld. Het hele proces maakt de koffie zo duur. Een katachtige eet de beste koffiebessen en verteerd het vruchtvlees. De pit blijft nog heel. De fermentatie geeft de koffieboon een goede smaak. De pitten komen in de ontlasting en worden gewassen. Hierna worden ze geroosterd. Vervolgens wordt er koffie van gemaakt. Het is een onwaarschijnlijk proces, maar het zorgt ervoor dat je een heerlijke kop koffie krijgt. Dierenliefhebbers verzetten zich tegen de slechte leefomstandigheden van de katten.

0 Shares:
Ook zeer interessant