Wat kost nu eigenlijk een lekker hapje kaviaar en de andere lekkernijen welke verkrijgbaar zijn in de wereld? We hebben een overzicht voor je gemaakt van het duurste eten ter wereld. Het water loopt me nu al in de mond. Voor mijn portemonnee is het nog een brok in de keel om het wel of niet te doen! Voor nu maken we eerst een overzicht van het duurste eten in de wereld. Aardappelen van 500 euro per kilo en paddenstoelen van meer dan 3000 euro? Of geef jij je geld uit aan truffels en kaviaar?

700 euro per kilo: de La Bonnotte aardappelen

In Nederland zijn aardappelen de standaard bron van eten. Iedereen eet ze gebakken, gekookt, gefrituurd of op een andere manier. Het is heerlijk en smullen. Een pond van de La Bonnotte aardappelen kost rond de 350 euro. Daar koop je een hele supermarktwagen vol normale aardappels mee zou je zeggen. Het is echter een aardappel welke een uitzonderlijk goede smaak heeft en zeer schaars is. Ze worden alleen op het eiland Noirmoutier in Frankrijk geteeld.

Een litertje melk van 1000 euro?

In Rusland en Zweden is Elandmelk erg populair. Het helpt tegen vele ziektes denkt men. Wederom een lage vraag en een hoge prijs van 1000 euro per liter.

Japans Kobe vlees van 1000 euro per kilo

Het duurste vlees van de wereld komt uit Japan en heet Kobe. Het kost 1000 euro per kilo en komt van de Tajima-ushi wat een soort van koe is. Het wordt volgens eeuwenoude Japanse tradities gefokt en gemest.

Een stukje watermeloen van 750 euro

De Densuke watermeloen kost 750 euro per kilo. Het is een recordprijs, die men voor de Japanse watermeloen betaald. Het komt alleen voor op het eiland Hokkaido in Japan. De schaarste is wederom de bepalende factor voor de hoge prijs. Er worden per jaar maar een paar duizend van deze dure watermeloenen geoogst.

Witte Truffel voor 7.000 euro per kilo

In Europa houdt men van Truffels. Het is mogelijk om de witte truffels aan de voeten van een eikenboom te vinden. Ze worden vaak met honden of varkens gezocht. Honden hebben de voorkeur, aangezien de varkens het liefste direct de dure Truffels opeten.

Tieguanyin thee

Het is een heerlijke thee welke je voor 6000 euro per kilo kunt kopen. Hier kun je veel (dure) kopjes thee van zetten.

Blauwvintonijn voor ongekende prijzen

De prijzen zijn torenhoog, aangezien de Blauwvintonijn met uitsterven bedreigd wordt. Zou men het niet moeten verbieden is eigenlijk de ethische vraag. De laatste veiling van deze tonijn leverde bijna 750.000 euro op voor 300 kilo. Het zijn ongekende bedragen. Eigenlijk is het schandalig om deze vis te eten…..en ook om zoveel voor vis te betalen.

Matsutake paddenstoelen voor 4000 euro?

Voor 4000 euro per kilo heb je de duurste Japanse Matsutake paddenstoelen. Ze groeien onder bomen welke met uitsterven bedreigd zijn. Hetzelfde geldt voor de Matsutake.

Saffraan, kruidig geprijsd voor 5000 euro per kilo

Het is een duur kruid, omdat het met de hand geplukt wordt. Voor een kilo saffraan zijn er 150.000 sprietjes nodig. Het is niet nodig om er zoveel van te gebruiken bij het koken. Een sprietje is voldoende voor een liter water om het diepgeel te laten kleuren. Saffraan is erg kostbaar en prijzig!

Almas kaviaar

Het is een speciale variant van het bekende Beluga kaviaar. Het is zeldzaam en je betaald er tot 40.000 euro per kilo voor. Je krijgt er vaak een mooi gouden doosje bij als je het koopt. Niet gek!

0 Shares:
Ook zeer interessant