Menig tech-lovers weten al hoe laat het is. Het Apple-event van september. Het septemberevenement van Apple is net voorbij en dat betekent dat de nieuwste vernieuwingen zijn gepresenteerd. Dus ook de nieuwste iPhones. Het evenement brengt altijd genoeg spanning en sensatie met zich mee. Ook vraagt iedere Apple fan zich af, of het nuttig is om over te gaan naar het nieuwste model. In dit artikel zullen enkele punten aan bod komen zoals de camerakwaliteit, batterijduur en de algehele vormgeving van het toestel. Aan het eind van dit artikel weet je of het zinvol is om over te gaan naar het nieuwste model. Dus, ga je die nieuwste iPhone 13 kopen?

De camerakwaliteit

Maak je graag content met je telefoon en wil je dat die zo scherp mogelijk is? Dan goed nieuws! De camera heeft een flinke upgrade gekregen. Met de nieuwe ultragroothoek camera wordt het beeld nog scherper en door een betere lichtinval in de camera is het kleurcontrast stukken beter dan zijn voorgangers. Je foto’s hebben er nog nooit zo goed uitgezien!

Denk maar niet dat Apple het bij foto’s alleen houdt. Ook de filmcamera is stukken beter geworden. Door de autofocus kun je heel gemakkelijk heel gemakkelijk je onderwerp in beeld brengen. Wanneer een nieuw onderwerp prominent in beeld komt, wordt automatisch de focus verlegd. Dit kan tijdens of na het filmproces.

De opslagruimte

Apple heeft eindelijk de standaard opslagruimte op 128 GB. Dat is maar goed ook. Want met al die content die je kunt maken heb je die opslag wel nodig. Vroeger was dit nog maar 64 GB. Dit geldt niet alleen voor de ‘normale’ iPhone 13, maar ook de miniversie.

Houdt wel rekening met de opslagruimte die de standaard samenstelling in beslag neemt. Dit gaat vaak tot 14 GB. Die 14 GB gaat dus ten koste van je opslagcapaciteit. Mocht je van plan zijn veel content te maken met je telefoon, dan is een grotere opslagruimte aan te raden. De gewone iPhone en iPhone Mini gaan tot een capaciteit van 512 GB.

De vormgeving

Vorig evenement werden we opnieuw voorgesteld aan de nieuwe behuizing van de smartphone. Waar de iPhone 11 een ronde behuizing had, was dit bij de 12 weer teruggedraaid. Ook dit jaar blijft Apple vasthouden aan de rechte behuizing. De metallic details kunnen op den duur wel vies worden, maar een telefoon case lost dat probleem meteen op.

Apple produceert ook elk jaar sinds de iPhone 5C nieuwe modellen in verschillende kleuren. Naast de standaard witte, zwarte of gouden, had de iPhone 12 ook een paarse variant. Die is erg in de smaak is gevallen.  Dit jaar heeft Apple gekozen voor een blauwe kleur.

Ook is de iPhone 13 dit jaar weer in rood verkrijgbaar. Bij aankoop van een iPhone 13 (PRODUCT)RED draag je direct bij aan het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19.

Conclusie

Er zijn verschillende redenen om over te gaan naar de nieuwste iPhone. Of het nu aan de camera, batterij of behuizing gaat, elke Apple fan weet dat ze kwaliteit ontvangen. Mocht je nog niet helemaal zeker zijn van je zaak, dan kun je nog altijd op de Apple site naar de specificaties kijken. Ook kun je je oude iPhone vergelijken met de nieuwe. Zo weet je precies hoeveel je erop vooruit gaat.

0 Shares:
Ook zeer interessant