Ga je binnenkort verbouwen of ben je van plan om een afvalcontainer te huren? Met deze tips huur je altijd de juiste container die past bij de juiste klus. 

Een container huren doe je meestal omdat je gaat verbouwen. In dit artikel gaan wij er dus vanuit dat je midden in een verbouwing zit of deze gaat plannen. Wij willen je helpen bij het maken van een goede keuze. Woon je in Hilversum, dan ga je een container huren hilversum om zo de kosten te dekken. Of heb je weinig sloopmateriaal, dan moet je weten hoe groot de container mag zijn. Wij helpen je in dit artikel op weg. 

Tip 1: Huur een container in de buurt 

Je kan enorm veel kosten besparen door een container te huren in de buurt. Ga niet in zee met een containerdienst ver weg als het ook dichtbij kan. De prijs voor het huren van een container zit hem namelijk niet in de kosten voor de periode dat hij bij jouw huis staat. Nee, de transportkosten zijn vaak hoog. Om de kosten dus te kunnen drukken kies je voor het container huren Almere wanneer je hier in de buurt woont. Klik op de link voor meer containers bij jou in de buurt.  

Tip 2: Welk formaat heb je nodig? 

Nu is het tijd om te bepalen welk formaat je eigenlijk nodig hebt. Er zijn containers namelijk in alle maten, maar hoe groter hoe duurder het wordt. Je kan gemakkelijk uitrekenen hoeveel kuub container inhoud je nodig hebt. Bereken de inhoud van de ruimte waar je gaat slopen. Mocht deze ruimte 50 kuub zijn, dan heb je minimaal 20% nodig aan ruimte in de container. Het beste is om altijd ruim in te schatten bij het huren van een container. 

Tip 3: Wat mag er wel en niet in? 

Weet je ongeveer wat je gaat slopen? Dit is goed om te weten voordat je een container gaat huren. Want je betaalt niet alleen over het soort bouwafval andere bedragen. Maar je kan ook boetes betalen wanneer er niet de juiste dingen in een container terecht komen. Niet alles kan zomaar bij elkaar in één container. Het kan soms zelfs gunstiger zijn om twee containers te huren met gescheiden afval. Daar kan je best nog wat geld mee besparen. 

Tip 4: Hoelang kan je container blijven staan? 

Je mag niet zomaar overal een container neerzetten. Vaak moet je ontheffing aanvragen vooral wanneer hij op de openbare weg komt te staan. Niet in alle steden is het beleid hetzelfde. Dit is goed om rekening mee te houden als je een container huurt. Ook containerbedrijven werken niet altijd met dezelfde huurperiode. Soms mag je een container wel 3 maanden laten staan, terwijl bij andere verhuurbedrijven het maar twee weken mag. 

Tip 5: Wat ga je betalen? 

Je weet dus nu hoe je geld kan besparen en waar je op moet letten wanneer je een container huurt. Maar hoe ga je de container betalen? Soms kan je een container online huren en dan wordt hij ook online betaald. Maar soms betaal je bijvoorbeeld per factuur of aan de chauffeur wanneer hij wordt opgehaald. Het is vooral goed om precies te weten wat je gaat betalen voordat de container bij je voor de deur staat. Hou hiermee rekening met toeslagen, schade, vervuiling en belastingen. 

0 Shares:
Ook zeer interessant