Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan wil je natuurlijk het liefst een auto waar je de komende jaren geen omkijken naar hebt. Onderhoud is voor een nieuwe auto de eerste jaren nauwelijks nodig, maar je wil ook niet met pech komen te staan. Kies één van onderstaande betrouwbare merken en je koopt een auto die jou als het goed is zonder pech van A naar B brengt. Ondanks de betrouwbaarheid van onderstaande automerken is het vergelijken van autoverzekeringen van belang om de beste verzekering die bij uw situatie past af te sluiten.

5. Toyota

Toyota stond jarenlang op de eerste of tweede plek in de ranglijst en scoort nog steeds bijzonder goed. Het is namelijk het meest gangbare merk in de lijst met auto’s van klein tot groot, die vrijwel allemaal zeer goed scoren op betrouwbaarheid. Ook de Duitse wegenwacht ADAC ziet weinig Toyota’s met pechgevallen langs de weg. Toch staat Toyota in 2024 lager omdat er andere, premium merken het merk voorbij zijn gegaan. Toyota werd dus niet slechter, de rest werd beter.

4. Porsche

Duitse degelijkheid scoort nog steeds goed, zo laat Porsche wel zien. Het luxe merk staat op een verdiende vierde plek qua betrouwbaarheid. Dat je voor deze betrouwbaarheid wel even je portemonnee mag trekken, mag duidelijk zijn. Het loont dan ook zeker de moeite om te kijken of overstappen autoverzekering je wat voordeel oplevert!

3. Buick

Het Amerikaanse Buick komt als derde uit de bus. De auto’s, onder de vlag van General Motors, zijn gewoon betrouwbaar. En daar kunnen we in Nederland ook van profiteren. De Buick Regal wordt gezien als de beste middenklasser, en zijn Europese tegenhanger is de Opel Insignia, die je hier dus gewoon kunt kopen! Daarmee koop je dus naast Duitse degelijkheid ook Amerikaanse betrouwbaarheid, een mooie combinatie.

2. Lexus

Lexus is het luxe merk van Toyota, het is dus niet zo vreemd dat we dit merk in de top 5 aantreffen. De Lexus ES is overall de meest betrouwbare auto die momenteel te krijgen is, en dit model zorgt dus mede voor een mooie algemene score voor het merk. Uiteraard is de Lexus ES dan ook meteen de meest betrouwbare auto in zijn klasse, de compacte premium auto. In Nederland is de ES als hybride auto te krijgen met een vanafprijs van net geen €55.000. Daarmee is het zeker niet de duurste auto in zijn klasse.

1. Genesis

Automerk Genesis scoort over het algemeen het hoogst op de factor betrouwbaarheid. Het merk is het minst storinggevoelig, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ken je het merk niet? Dan is op zich niet zo vreemd, het is niet het meest gangbare merk in Europa.

Genenis is het premium merk van het Zuid-Koreaanse Hyundai, vergelijkbaar met wat Lexus is voor Toyota. Het merk bestaat pas sinds 2015 en weet dus binnen 5 jaar al als meest betrouwbare automerk benoemd te worden. In Nederland kom je niet zoveel Genesis auto’s tegen, maar wellicht verandert dat nu blijkt dat je met dit merk de minste kans hebt om langs de weg te komen te staan! Met 3 sedans, van compact tot limousine, en een flinke SUV, is er voor vrijwel iedereen wel een Genesis te vinden.

0 Shares:
Ook zeer interessant