Heb jij geen krultang in huis, maar wil je wel een mooie slag of krullen in je haar? Én ben jij (net als ik) ontzettend onhandig met warmterollers, tangen en andere hete objecten? Dat komt goed! Vandaag staat mijn DIY in het teken van easy sexy curls!

Wat heb je nodig?

  • • Een hitte beschermende spray of serum
  • • Een stijltang
  • • Haarlak
  • • Eventueel wat schuifspeldjes

Aan de slag!

Stap 1. Neem de spray of serum en verdeel deze royaal in je haar. Ik gebruikte mijn favoriet van John Frieda het Frizz-Ease Thermal Protection haarserum.

Stap 2. Als het product goed is ingetrokken en de stijltang op de juiste temperatuur is (dit is afhankelijk van je haar: hoe dikker, hoe warmer) kan je er voor kiezen om eerst je haar te stijlen. Dit is wel een extra hitte-aanslag op je haar, maar wel aan te raden als je haar van nature wat pluizig is.

Stap 3. Er zijn twee manieren waarop je het krulwerk aan kunt pakken: Van boven naar beneden, waarbij je de krullen vast zet met een speldje of van onder naar boven. Afhankelijk van wat jij fijn vindt begin je onder of boven. Eventueel vastzetten met een schuifspeldje doe je wanneer je een sterkere krul wilt hebben of als je haar snel vorm verliest.

Stap 4. Het maken van de krullen is super easy: Neem een pluk haar, draai deze om je vingers tot er een ‘lus’ ontstaat en zet hier voor enkele seconden de stijltang op. Hoe kleiner de pluk en hoe kleiner de lus, hoe sterker de krul. Wil je meer een slag of losse krullen, kies dan voor een wat bredere pluk en grotere lus. Je kan er ook voor kiezen om beide technieken te gebruiken voor een meer bohemien look.

Stap 5. Wil je graag nog wat andere krullen in je haar, om het wat meer body en een interessantere uitstraling te geven? Neem dan een pluk haar tussen de stijltang, draai deze een kwart slag en trek rustig naar beneden. Op deze manier kan je ook je hele haar doen, wanneer je een meer glamorous kapsel wilt.

Stap 6.  Als je de lussen vastgespeld hebt, dan haal je deze uit wanneer ze afgekoeld zijn. Spray tot slot een goede verstevigende spray (eventueel spoeciaal voor krullen) in je haar en ‘knijp’ deze in je haar om de krullen net wat extra bounce te geven. Ik gebruikte hiervoor de vernieuwde Wellaflex spray, speciaal voor gekleurd haar.

0 Shares:
Ook zeer interessant