Je bezighouden met huis en de trends op heet gebied van huizen en interieur is iets wat veel mensen voor hun plezier doen. Mede daarom zijn woonmagazines en websites zoals 123jaloezie.nl zo razend populair en worden woonprogramma’s beter bekeken dan ooit. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het enorme succes van het programma Kopen zonder Kijken, waarbij stellen onder begeleiding van Martijn Krabbé zich eraan wagen om álles uit handen te geven om hun toekomstige huis te laten regelen door drie experts. Een makelaar (Alex van Keulen) die het mooiste plekje voor je probeert te vinden, een aannemer die het huis zo praktisch mogelijk in weet te richten en vaak zelfs nog uitbouwt (Bob Sikkes) en een interieurstylist die het geheel prachtig en perfect gestyled in weet te richten (Roos Reedijk). Wie goed heeft opgelet weet waarschijnlijk precies wat de trends van dit jaar zijn, maar ben je daar nog niet helemaal op de hoogte van, dan praten we je bij in dit artikel.

Raamdecoratie

Ook op het gebied van raamdecoratie zijn er uiteraard allerlei trends te ontdekken. Hoewel jaloezieën al tijden populair zijn mo in de woon- of slaapkamer te gebruiken als raamdecoratie, is er bij veel mensen steeds meer een hang naar een zachtere look & feel in huis. Iets wat dan het beste van beide werelden combineert, zijn duo rolgordijnen. Hierbij wordt het praktische element van een rolgordijn wat je naar beneden kunt laten rollen en omhoog kunt trekken, gecombineerd met het romantische element van jaloezieën. De combinatie komt samen tot een romantisch gordijngezicht met een zachte en warme uitstraling. Omdat duo rolgordijnen vaak verkrijgbaar zijn in veel verschillende uitvoeringen en kleuren, weet je zeker dat er iets is wat bij jouw interieur past.

Zwarte accenten

Als je het account @fundamakeovers volgt op Instagram, dan valt je waarschijnlijk een hoop dezelfde dingen op. Er zijn een aantal trends die heel duidelijk naar voren komen bij verschillende huizen. Zo zijn bijvoorbeeld zwarte accenten het helemaal in 2024. Deurposten zijn vaak van zwart metaal en het liefst kies je ook voor een zwarte deur met een paar glazen elementen. Ook een zwarte keuken doet het ontzettend goed. Zelfs als je een zwarte keuken te heftig zou vinden, dan zou je ook kunnen kiezen voor zware accessoires zoals een zwarte kraan. Ook dan doe je helemaal mee met de trends van 2024. Je zou ook kunnen aan voor een zwart bedframe of zwarte kasten. Ook een matzwarte prullenbak staat ontzettend stylish in huis. Het fijne aan zwart staal is dat je het op een relatief makkelijke manier kunt toevoegen aan jouw interieur. Zonder dat het je al te veel moeite kost, kan het de hele uitstraling van je huis doen veranderen.

black flat screen tv mounted on white wall

Goud in huis

Naast zwart doet ook goud het ontzettend goed in 2024. Het kan in principe ook niet kitsch genoeg – waar je voorheen de kitscherige producten in de kringloop bijvoorbeeld zou laten staan, is dat in 2024 juist hipper dan ooit. Een specifieke trend die binnen de goud-trend valt, is een grote spiegel met een gouden lijst, die je tegen de muur kunt plaatsen alsof je rondloopt in je loft in Parijs. Deze spiegels zijn zo populair dat je ze amper meer kunt vinden en ze zelfs op marktplaats drie keer over de kop gaan. Wil je echt een spiegel bemachtigen, check dan Instagram voor kleine accounts die deze spiegels voor je verzamelen en aanbieden. Andere vormen van goud, zoals gouden accessoires als gouden bloempotten of gouden kandelaars, zijn in 2024 niet weg te denken uit het interieurplaatje. Wist je dat er zelfs een toenemende vraag is naar gouden muurverf of goud behang? Kortom – goud kan in 2024 niet te veel worden. In plaats van less is more geldt hier: less is a bore.

Smarthome

In de digitale wereld is er ontzettend veel aan het veranderen en wordt er elke dag, of beter gezegd – elk moment wel iets ontwikkeld of verbeterd. Eén dan die technieken zijn slimme apparaten, zoals je ze waarschijnlijk wel kent van een smartphone of smartwatch. Wist je dat veel van deze slimme apparatuur ook beschikbaar is voor in huis? Zo kan het jouw leven in de keuken een stuk makkelijker maken. Op het moment dat je slimme apparatuur in de keuken toepast, kun je dit bedienen van je telefoon. Vaak wordt dit gedaan door slimme stekkers toe te passen, waar je de stekker van jouw eigen apparaat vervolgens in plaatst. Stel je doet de waterkoker dus in deze slimme stekker, dan kun je vanaf je telefoon bedienen wanneer deze waterkoker aan en uit gaat. Ideaal wanneer je dooreen harde regenbui naar huis loopt en thuis direct wil kunnen genieten van een kopje warme thee. Je zou dit zelfs van tevoren kunnen instellen, zodat je weet dat je diezelfde avond al weet dat je

Fotobehang

Fotobehang is al enige tijd populair, maar wist je dat er tegenwoordig ook naadloos fotobehang bestaat? Voorheen was het niet mogelijk fotobehang te plaatsen zonder dat je duidelijk naden zag of lege ruimtes tussen verschillende vlakken in. Tegenwoordig hoeft dit dus niet meer! Naadloos fotobehang is behang wat bestaat uit één stuk, op één rol geleverd wordt en om die reden dus ook geen naden heeft. Hoewel je misschien zou kunnen denken: oké, maar hoe zit dat dan als ik een hele brede muur heb? Is dit iets waar je je geen zorgen over zou hoeven te maken, want naadloos fotobehang is verkrijgbaar tot 5 meter hoog en tot wel 45 meter (!) lang. Het kreukt en scheurt niet en is zelfs vochtwerend, waardoor het zelfs geschikt is voor in de keuken.   

0 Shares:
Ook zeer interessant