De tuin is voor veel mensen de enige buitenruimte die je in je eigen woning hebt. Lekker buiten in de natuur kunnen zitten terwijl je toch in de veilige gehorigheid van je eigen huis zit; een van de belangrijkste redenen waarom een tuin zo geliefd is onder veel mensen. Echter is het met een tuin, net zoals met een huis, belangrijk om hem gezellig te houden. Een gezellige inrichting, zowel binnen als buiten, kan voor amateurs soms moeilijk zijn om te bewerkstelligen. Mede daarom zijn woonprogramma’s zoals Kopen Zonder Kijken of VTWonen weer verliefd op je huis zo razend populair onder televisiekijkers.

Een ruime tuinset

Een tuin kan nog zo mooi zijn, zolang je er niet zelf in kan zitten, zal je het als veel minder gezellig ervaren dan wanneer je op lekker een knusse plek kan ploffen. Daarom zal een ruime tuinset, mits je er de ruimte voor hebt uiteraard, het ontzettend goed doen in elke tuin. Een tuinset met zes of meer zitplaatsen zorgt ervoor dat je niet alleen zelf heerlijk in een tuinset plaats kunt gaan nemen, maar dat jouw vrienden, familie of geliefden dat ook kunnen.   

Designer items

Je gaat het uiterlijk van je tuin écht naar een ander niveau tillen op het moment dat je mooie opvallende items hebt. Als het gaat om het selecteren van stoelen, dan zou je kunnen overwegen om voor Hartman Sophie stoelen te gaan. Deze stoelen zijn modern, strak, maar kleurrijk tegelijk. Daarnaast geven ze door het rustige en brede ontwerp een ruimtelijk gevoel. Door de veelzijdigheid van de Hartman Sophie stijl passen ze in elk interieur en in elk huis. Mooie, kwalitatief goede interieuritems tillen het uiterlijk van je tuin direct naar een hoger niveau dan wanneer je geburik maakt van items die je in de gemiddelde woonwinkel kunt vinden.

Lichtjes

Als het buiten donkerder wordt, dan is het pas echt tijd om je huis of tuin sfeervol te maken. Dat kun je buiten heel goed doen door gebruik te maken van een lichtslinger. Er zijn speciale lichtslingers die geschikt zijn voor buiten. Dat betekent dat ze het goed blijven doen, ook als het heel hard heeft geregend of heeft gesneeuwd. Als een lichtslinger nou niks voor jou is, dan kun je altijd nog lekker veel kaarsen in de tuin plaatsen om gezelligheid in het donker te kunnen creëren. Ook kaarsen zijn verkrijgbaar in versies die geschikt zijn voor buiten: in dit geval spreek je van speciale buitenkansen.

photo of gazebo with curtain and string lights


Gezellig textiel

Een zachte en warme uitstraling in de tuin kun je ook bewerkstelligen door veel gebruik te maken van textiel. Een groot plaid en grote, zachte kussens geven elke tuin direct een zachtere en meer toegankelijkere uitstraling. Ook tuinstoelen, zoals misschien wel de eerder genoemde Hartman Sophie stoel, nodigt nog meer uit om op te gaan zitten wanneer er een lekker zacht zitkussen op ligt.

Vuur

Als je denkt aan een kampvuur, dan denk je waarschijnlijk direct aan gezelligheid. Waarom zou je dat dan niet ook in je tuin installeren? Gezellig bij een knisperend haarvuur plaatsnemen creëert in no-time gezelligheid in elke tuin. Je zou een vuurkorf kunnen aanschaffen, maar kunt ook kiezen voor een tuin haard. Deze sfeer- of terrashaarden kun je buiten laten staan en aanmaken wanneer je er zin in hebt.

Een buitenkeuken

Voor iedereen die van koken houdt kan een buitenkeuken het ultieme samenkoken van twee werelden: het kunnen koken, terwijl je toch buiten bent. Echter is een buitenkeuken wel een investering, dus daar moet je wel rekening mee houden. Naast dat het een financiële investering is, duurt het ook even voordat het volledig aangelegd is. Je kunt de uitdaging aangaan en zelf beginnen met het aanleggen van een buitenkeuken, maar als je twee linkerhanden hebt, is dit laten doen door een professional waarschijnlijk verstandiger.

Schutting decoratie

Waarschijnlijk denk je bij het installeren van een schutting vooral aan de primaire functie van een schutting: een scheiding maken tussen jouw tuin en de omgeving erbuiten. Een schutting is ontzettend handig om je eigen privacy (en die van je buren en omstanders) te beschermen, maar hij kan ook een decoratieve functie dienen. Je kunt je schutting op verschillende manieren decoreren. Dat kun je doen door spiegeltjes of schilderijtjes op te hangen aan de schutting, maar je kunt ook kiezen voor schuttingdecoratie in de vorm van een kunsthaag. Dan heb je ook gelijk wat extra groen in de tuin.

Een buitenkleed

Decoratie kun je (ook buiten!) toepassen in de vorm van een kleed. Veel mensen weten dat een kleed of tapijt binnen voor veel extra gezelligheid, warmte en sfeer kan zorgen, maar maar weinig mensen weten dat een kleed ook buiten gebruikt kan worden en dat dit je tuin veel gezelliger kan laten ogen. Door een buitenkleed kun je ook op blote voeten comfortabel door de tuin lopen. Door het waterafstotende materiaal hoef je niet bang te zijn dat het buitenkleed niet tegen een paar regendruppels (of meer) zou kunnen.

0 Shares:
Ook zeer interessant