De tijd gaat snel tegenwoordig en daarmee verandert er ook binnen no-time van alles. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van je woning. Als jij voelt en merkt dat je keuken niet meer past bij de rest van het huis, kan het een mooi idee zijn om je keuken te renoveren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertellen we jou in deze blog! 

We zeiden het net al eventjes, maar het kan maar zomaar zijn dat jouw keuken in de basis nog hartstikke goed is. Maar dat je de uitstraling simpelweg niet meer zo mooi vindt. Dan kan keukenrenovatie een mooie oplossing zijn. Het grootste voordeel is namelijk dat het geraamte van de keuken gewoon blijft staan. Het is voordeliger dan de keuken volledig vernieuwen en je bent ook nog eens veel sneller klaar. Denk bijvoorbeeld aan een K14 keukenrenovatie. Dat is toch een win-winsituatie!

Je keuken renoveren is dus een mooie oplossing. Als jij je keuken wilt opfrissen dan kan je dat op verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld alleen de voorkant van de kastjes vervangen. Maar eventueel kun je ook het werkblad, de achterkant van de keuken en de apparatuur vervangen. Wil je bijvoorbeeld het werkblad vernieuwen dan kan je er ook voor kiezen om een grotere spoelbak de installeren. Of denk bijvoorbeeld aan een kraan waaruit je ook direct kokend water kunt toveren.

Hoelang duurt een keukenrenovatie?

Dit is een beetje afhankelijk van wat je precies wilt. Wil je enkel de voorkanten van de kastjes vernieuwen dan kun je binnen een dag of een weekend klaar zijn. Als je het werkblad wilt vernieuwen dan kan het zijn dat je iets langer bezig bent. Je moet tenslotte de huidige keuken wel behouden en dus netjes te werk gaan. Haal je de tegels aan de achterkant eraf en wil je hier weer nieuwe op doen? Dan moet je wat langer wachten tot alles droog. 

Voor- en nadelen van keukenrenovatie 

Je kan je vast voorstellen dat een keukenrenovatie zowel voordelen als nadelen kent. We zeiden het net al eventjes, maar het grootste voordeel is toch wel dat het snel klaar is en dat je vaak met een klein budget al een hele nieuwe keuken kunt realiseren. Het is tenslotte duurzamer en beter voor het milieu om langer met je huidige keuken te doen. Qua nadelen zouden we kunnen zeggen dat je de huidige indeling niet kunt veranderen. Dat komt omdat je gebruikmaakt van het huidige geraamte. Je moet roeien met de riemen die je hebt! 

Als jij merkt dat je heel graag je keuken wilt renoveren dan kun je ook altijd informatie opvragen bij een keukenspeciaalzaak. Zij kunnen jou precies adviseren en denken ook altijd graag met je mee. Ook komen zij wellicht nog met oplossingen die je zelf niet direct had bedacht. Wat ook weer positief kan zijn voor het eindresultaat! 

Meer hierover weten? Bekijk dan deze video!

0 Shares:
Ook zeer interessant