Bij de introductie van Windows Phone 8 vorige week werd het nieuwe OS ook gedemonstreerd op echte telefoons. Omdat de huidige generatie geen Windows Phone 8 zal krijgen, ging het hier dus om prototype hardware, welke kennelijk door Nokia werd aangeleverd. Op de TechEd Europa die op dit moment in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, duiken deze prototype Windows Phone 8 toestellen nu ook op in de sessies.

‘s Ochtends houd ik de Twitter stream best lekker in de gaten en mijn oplettend oog viel op deze foto van @leonzandman, waarop een van deze Nokia prototype Windows Phone 8 toestellen best goed te zien is. Na het gevraagd te hebben aan Leon, mocht ik deze foto hier posten en ik heb deze iets gecropped naar het toestel zelf toe (klik even op de foto voor de volledige grootte trouwens):

nokia wp8 prototype 1024x733 Foto van Nokia Windows Phone 8 prototype hardware

Het gaat natuurlijk om een prototype en op de Windows Phone Summit is daar al heel duidelijk bijgezegd dat deze nooit in dezelfde vorm op de markt zal komen. Hier is dus hetzelfde van toepassing als twee jaar geleden bij de eerste Windows Phone prototypen: de LG Panther en de Samsung Taylor.
Ik vind het overigens best een aardig toestel om te zien, deze prototype Nokia, maar daar dacht Leon toch heel anders over:

That Windows Phone 8 prototype hardware is just plain ugly… 🙂

Leon Zandman

Het is wel een heel generisch ontwerp inderdaad zonder iets bijzonders wat opvalt, maar natuurlijk zijn we toch benieuwd wat jullie er van vinden. Smaken verschillen immers genoeg om daar eens lekker over te twisten… icon wink Foto van Nokia Windows Phone 8 prototype hardware

Update: Lees ook over onze recensies van de beste goedkope smartphones van 2024.

0 Shares:
Ook zeer interessant