Als je een Nokia Lumia hebt, dan heb je ook de mogelijkheid om gratis navigatie te gebruiken op je toestel. Nu is de huidige versie nog wat kaal, maar doet wel wat het moet doen en dat is je van A naar B brengen. Met de laatste update kregen we er onder andere snelheidswaarschuwingen bij en de komende Nokia Drive 3.0 update die eraan zit te komen gaat nog veel meer moois brengen. Vorig jaar november werd er al aangekondig dat er verkeersinformatie in Nokia Drive beschikbaar zou komen en dat zal nu in de nieuwe 3.0 versie aanwezig zijn. Uit een PDF document waarin de handleiding van de nieuwe 3.0 versie staat is nog veel meer informatie te halen.

Zo heb je straks de “Commute” (woon-werk verkeer) optie. Commute leert wat de route is die je dagelijks rijdt en deze kun je kun je straks als een Live Tile op je Start scherm vastpinnen. Je hoeft alleen maar je thuislocatie en bestemming in te geven, je vertrektijden en vanaf dat moment geeft Nokia Drive je automatisch alle verkeersinformatie door. Zo zie je in een oogopslag of er een groen, oranje of rood auto-icoontje staat op je Start scherm en weet je dus of de reis naar het werk wat langer zal gaan duren of dat je juist lekker snel weer thuis bent. Een ideale feature als je woon-verkeer een vaste route is.

 Manual van Nokia Drive 3.0 duikt op: Veel veranderingen

Naast Live verkeersinformatie en Commute kun je ook de kaart aanpassen van 2D naar 3D als je dat prettiger vindt, iets wat nu ook al mogelijk is, maar je kunt er straks ook automatisch voor kiezen om automatisch te wisselen van dag- naar nachtzicht waardoor de kaarten wat beter leesbaar zijn in het donker.
Ook erg handig: Het wijzigen van de resterende afstand of tijd. Normaal wordt alleen de tijd weergegeven, maar deze kun je nu aanpassen naar de resterende afstand.

 Manual van Nokia Drive 3.0 duikt op: Veel veranderingen

Als je alle details wilt weten, dan kun je zelf de PDF hier ophalen. Met een beetje geluk verschijnt de update deze zomer nog op alle Nokia Lumia toestellen en zal ook aanwezig zijn op de Windows Phone 8 toestellen van Nokia die later dit jaar aangekondigd zullen gaan worden.

0 Shares:
Ook zeer interessant