Een fijne keuken in huis is voor veel mensen een belangrijk punt als het aankomt op woonplezier. Toch is de keuken qua design ook van toegevoegde waarde voor het huis. Wat moet je allemaal weten voordat je een design keuken in huis plaatst?

Design keuken

Een design keuken is over het algemeen een mooie en luxe keuken. Althans, de keuken heeft een luxe uitstraling. De afwerking is van zeer hoge kwaliteit en het design is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Vaak worden er luxere, duurdere materialen gebruikt dan bij standaardkeukens. Dus geen kunststof, maar hout, metaal of glas. Design keukens zijn vaak strak en minimalistisch ingericht zodat alle focus op de fundamentele delen van de keuken rust.

Design woonkeuken

Een design woonkeuken wordt, zoals de naam al doet vermoeden met een speciaal design afgeleverd voor het huis waar de keuken voor bestemd is. Het mooie daaraan is dat de keuken meegenomen kan worden in het interieur, omdat het exclusief ontworpen wordt. Aan de ene kant moet je er dus voor zorgen dat het past binnen de muren van je huis, maar je hebt ook inspraak op kasten, laden en machines die je erin wil hebben. Dat is voor veel mensen heel fijn, aangezien iedereen anders kookt en andere apparaten gebruikt in de keuken. Met een design woonkeuken sluit alles aan op jou wensen, maar ook op de rest van je huis en je interieur.

Kenmerken

Design keukens zijn heel vaak minimalistisch, stak afgemaakt met strakke lijnen, gladde oppervlakken en soms zijn alle kasten zelfs greeploos. Daarnaast zijn de keukens gemaakt voor gemak en comfort. Een aanrechtblad dat op de perfecte hoogte zit, genoeg opbergruimte en van alle gemakken voorzien. Vaker wel dan niet zie je in een designkeuken ook een kookeiland. Dat past natuurlijk helemaal in het comfortstraatje. Het is ruim, stijlvol, oogt luxe en ruimtelijk en het is natuurlijk ook prettig bij het koken. Een kookeiland kan je zelf zo inrichten zoals je wil. Denk aan het fornuis en de wasbakken.

Design extra’s

Dan zijn er nog veel design extra’s die je aan je design keuken kan toevoegen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een stalen deur van de woonkamer naar de keuken, een bar bij de keuken ingebouwd, alle apparatuur laten verwerken in de keuken en daarmee ook alles laten matchen. Maar je design keuken is natuurlijk pas echt af met een paar designer stukken erin. Denk eens aan een mooi schilderij in de keuken. Zeker als je een mooie design woonkeuken hebt, kan je het eetgedeelte daarmee aantrekkelijk maken. Of wat dacht je van designer stoelen bij de bar of eettafel. Maar ook met een design vaas en wat mooie bloemen, fleur je de keuken in een keer op.

Design met een klein budget

Dat design keukens luxe en duur zijn, is misschien wel een kenmerk, maar gelukkig kan je ze tegenwoordig ook plaatsen als je een normaal of klein budget hebt. De materialen zijn dan misschien wel wat anders, maar de uitstraling zal er niet minder op worden. Daarnaast kost een kleine design keuken natuurlijk minder dan een grote, dus in je kleine appartement een mooie keuken laten plaatsen kan prima!

0 Shares:
Ook zeer interessant