Heb je een kerstboom gekocht? Dan wordt het de hoogste tijd om de versiering van zolder te halen. Begin altijd met de lampjes. Als je de lampjes pakt, duikt er vaak al direct een eerste probleem op. Bij veel mensen zit de kerstverlichting namelijk in de knoop. Dit kan voor de nodige frustraties zorgen. Gelukkig kun je dit probleem een stap voor blijven. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je voorkomt dat jouw kerstverlichting in de knoop raakt

Rol de lampjes op
De meest mensen hebben geen zin om veel tijd te steken in het aftuigen van hun kerstboom. Daarom wordt de kerstboomversiering vaak met grof geweld uit de boom gehaald. Dit gebeurt niet alleen met de ornamenten en slingers, maar ook met de lampjes. Als je dit te snel doet, is de kans groot dat de verlichting direct al in de knoop raakt. Daarom raden wij je aan de lampjes altijd voorzichtig uit de boom te halen.

Om de kans op een knoop in de verlichting te verkleinen, kun je de lampjes het beste oprollen. Veel mensen wikkelen de lampjes rondom hun hand of arm, maar dit is niet aan te raden. Zodra je ze van jouw hand of arm haalt, kunnen ze namelijk alsnog in de knoop raken. Gebruik daarom liever een stukje karton om de lampjes omheen te wikkelen. Als je dit strak doet, is de kans groot dat je de lampjes volgend jaar niet eerst uit de knoop hoeft te halen.

Druk ze niet maar zo in de doos
Net als alle andere kerstboomversiering worden ook de lampjes vaak opgeborgen in een doos. Deze zet je waarschijnlijk op zolder neer, zodat je hem volgend jaar makkelijk weer voor de dag tovert. Er zijn mensen die hun verlichting hardhandig in de doos drukken. Op deze manier is de kans groot dat de lampjes volgend jaar in de knoop zitten. Daarbij komt dat lampjes kapot kunnen gaan als je er lomp en onbenullig mee omgaat. Druk ze daarom nooit maar zo in een doos, maar pak ze met beleid in. Kies bij voorkeur een plek waar je gemakkelijk bij kunt. Zodoende kun je ze volgend jaar makkelijk uit de doos halen zonder dat ze in de knoop raken.

Kies voor een kunstkerstboom met verlichting
Heb je al van alles geprobeerd, maar zit jouw kerstverlichting jaar in jaar uit in de knoop? Dan ben je er waarschijnlijk wel een keer klaar mee. In dat geval is een kunstkerstboom het overwegen waard. Al je veel opbergruimte hebt, kun je de boom namelijk in zijn geheel opbergen. Doordat je de versiering er niet uit hoeft te halen, raakt de verlichting ook niet meer in de knoop. Je kunt tegenwoordig zelfs kunstkerstbomen kopen waar de lampjes al in verwerkt zijn.

0 Shares:
Ook zeer interessant