Door de coronacrisis zijn we ons er allemaal extra bewust van geworden dat een fijne thuisplek onbetaalbaar is. De afgelopen maanden hebben we thuis gewoond, gefeest, gewerkt en nog veel meer. Naast een fijn huis, is een tuin waar je je prettig voelt ook van onschatbare waarde. Hier kom je voor ontspanning en vermaak, dus het moet een prettige plek worden. Mocht je de luxe van een tuin hebben en ben je benieuwd wat de tuin trends zijn voor het nieuwe jaar? Lees dan vooral verder.

Kleurkeuzes in 2022

De basiskleuren van de tuin zijn volgend jaar belangrijk. Zo zien we uiteraard groen terug in de planten, klimop, heggen en bloemen. Ook de tuinmeubelen kom je in verschillende groentinten tegen. Groen, gecombineerd met grijs, beige en bruin, wordt hét basis kleurenpalet van 2022.

Vakantiegevoel

Om het vakantiegevoel te vergoten, is het betrekken van de tuin bij het huis een van de grootste nieuwe trends. Schuifpuien of grote openslaande deuren zijn hier goed voor geschikt. Door de deuren wagenwijd open te zetten en je tuin qua stijl overeen te laten komen met je woonkamer, trek je het buiten-gevoel door tot in je huis. Zo creëer je het ultieme vakantiegevoel, gewoon bij je thuis! Qua stijl wordt dit in het nieuwe jaar gecreëerd met bohemien stijl accessoires, fel gekleurde kleden voor bij het basis kleurenpalet en kussentjes met vrolijke patronen.

De zomer verlengen

Ook bij minder mooi weer willen we in de tuin kunnen zitten. Dan komen tuinhaarden, vuurkorven, veranda’s en overkappingen prima van pas. Zo kun je namelijk het hele jaar door buiten zitten! Maak van overkappingen of pergola’s een knusse plek met een fijne bank, veel kussens, kaarsen en wellicht een heater. De tuin betrekken bij het huis wordt zo nog makkelijker. Het is natuurlijk ook zonde om de tuin alleen tijdens de zomermaanden te gebruiken!

Veel planten

Thema’s als duurzaamheid en natuur krijgen meer aandacht. Buiten creëer je je eigen stukje groen. Een ideale omgeving om te ontspannen en in alle rust wat werk te verzetten. Met biodiversiteit en wateropvang als een van je prioriteiten, kun je proberen een klein ecosysteem na te bootsen met hoge planten, zoals siergrassen.

Duurzame materialen

Ook het gebruik van duurzame materialen is iets dat we in 2022, maar ook daarna nog, gaan zien. Tuinmeubels worden steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Ook zien we veel onderstellen van roestvrij aluminium. Misschien niet het meest duurzame materiaal tijdens productie, maar wél als het gaat om levensduur. Aluminium gaat niet kapot en houdt lang zijn kracht. Daarnaast zijn er in tuincentra steeds meer lampen te vinden die branden op zonne-energie, mega duurzaam dus.

Alles smart

Binnenshuis worden al veel slimme apparaten gebruikt. Denk aan de koelkast, de video deurbel of de slimme tv. Ook buiten komt dit steeds meer terug. Denk aan smart buitenverlichting die je automatisch aanzet. Zo ervaar je buiten ook alle gemakken van binnen. Zeker nu we voorlopig nog wel even thuis zullen blijven zitten, is een fijne tuin onmisbaar.

0 Shares:
Ook zeer interessant