De tuin is toch wel het plekje waar je moet kunnen ontspannen. In deze blog vertellen wij je hoe jij je tuin kan opfleuren met 6 nieuwe tuintrends van dit jaar. 

Een eigen huis een plek onder de zon, met een heerlijke tuin waar je van de zon genieten kon. Niet helemaal zoals het liedje officieel gaat, maar ook in het nieuwe jaar wil je weer van zowel de zon als van de winter in je tuintje genieten. Door je tuin een keer op de schop te nemen kan je er echt een paradijsje van maken. Van heerlijk achterover hangen tot misschien wel een kleine moestuin. Er zijn weer veel nieuwe veranderingen op tuingebied. Wij zetten ze voor je op een rij.   

6 tuintrends van 2024 op een rij:

Je wil niet alleen op het strand in Barcelona kunnen genieten van de buitenlucht. Dat moet evengoed in je eigen tuin kunnen. Vooral als je weer een jaar thuisblijft dit jaar. 

1.    Heel veel groen  

Een echte tuintrend is om lekker de planten te laten groeien. Het is zelfs in om een eigen moestuin te beginnen. Zo maak je een klein hoekje in je tuin helemaal klaar om lekker je eigen groentes in te laten groeien. Na een jaar lekker oogsten en leven met de seizoenen. Je tuin wordt helemaal een paradijs. 

2.    Creëer een vakantiegevoel 

Je loopt je tuin in en krijgt gelijk het gevoel van vakantie. Dat is natuurlijk wat iedereen wil en dat kan. Door schuifpuien te installeren of mooie openslaande deuren kan je echt de vakantie in huis halen. Zo trek je hem zelfs door in je woonkamer of keuken. Wanneer je binnen ook nog een paar planten neerzet wordt het één grote kleurrijke bedoeling. 

3.    Groene tinten 

Natuurlijk is de kleur die bij een tuin hoort groen. Wij zien dan ook dat de kleur groen helemaal terugkeert dit jaar. Natuurlijk mag je groen combineren met licht bruin, beige of andere natuurlijke tinten. Probeer het wit weg te schilderen en ga voor een bohemien look. 

4.    Knusse plekjes 

Waar je jaren geleden al de eerste pergola’s had waren consumenten toen nog niet overtuigd. Inmiddels zie je dat steeds meer mensen een groene tuin willen met mooie natuurlijke overkappingen. Deze kan je creëren door een pergola in je tuin te maken met natuurlijke begroeiing van bijvoorbeeld een klimop. 

5.    Duurzame materialen 

Je hoeft tegenwoordig echt geen dure meubelen meer te halen. Je kan met een paar makkelijke en slimme oplossingen een tuin inrichten met minimale middelen. Zo kan je heel duurzaam een tuin creëren. Denk aan spullen van de kringloop of via weggeefhoeken op Facebook. In veel gevallen kan je bijvoorbeeld hele partijen met tegels gewoon gratis ophalen. Super duurzaam en goedkoop. 

6.    Een slimme tuin 

De term klinkt je misschien gek in de oren. Maar we hebben het natuurlijk over slimme apparaten. Steeds vaker worden slimme apparaten ingezet om een tuin op te fleuren. Denk aan leuke verlichting in de achtertuin dat je allemaal kan bedienen door alleen nog je telefoon te gebruiken. Wil je weten waar jij je tuin over een paar jaar mee kan inrichten? Bekijk slimme technologieën die er in de toekomst gaan komen.  

0 Shares:
Ook zeer interessant
Mag een hond aardbeien eten
Lees meer

Mag een hond aardbeien eten?

Vitaminen, vezels, mineralen, fytochemicaliën en antioxidanten: aardbeien bevatten veel waardevolle ingrediënten en zijn caloriearm. De rode krachtvrucht wordt…