Beginnende investeerders zien cryptomunten en Bitcoin al snel als een manier om snel veel geld te kunnen verdienen. Bitcoin kopen wanneer de markt daalt, verkopen wanneer de markt stijgt om dan te kunnen genieten van enorme winsten. Toch? Helaas is het niet zo simpel. In vergelijking met reguliere aandelen zijn cryptomunten vaak volatieler en nog onvoorspelbaarder. Om een succesvolle crypto investeerder te worden moet je met enkele zaken rekening houden. In dit artikel bespreken we er vier.

Handel alleen met geld dat je niet echt nodig hebt

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord, maar deze tip is zeker niet onbelangrijk. Handel alleen met geld dat je kunt veroorloven te verliezen. De kans is groot dat je in het begin geld verliest met investeren in cryptomunten. Beschouw dit verlies als “leergeld” om te leren handelen. Begin dus altijd met een klein bedrag dat je bereidt bent om te verliezen.

Bepaal vooraf je strategie en volg deze

Als je je emotie laat meespelen als beginnende crypto investeerder komt je in de problemen. Bepaal daarom vooraf een strategie en hou je hieraan! Een crypto strategie is een vooraf opgesteld persoonlijk plan waaraan je je committeert tijdens het handelen. Het zijn richtlijnen of regels, waar je jezelf tijdens het handelen aan houdt. Hiermee voorkom je gekke sprongen, impuls aan- en verkopen, significante verliezen die je niet kunt afdekken, emoties die het van je overnemen en gevoel dat je geen controle hebt over je manier van handelen. 

Doe altijd je eigen onderzoek voordat je gaat investeren

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch is het belangrijk om rekening mee te houden. Investeer nooit in cryptomunten voordat je weet waar je in stapt. Het aantal cryptomunten waar je vandaag de dag in kan investeren is overweldigend. Doe daarom niet alleen onderzoek naar de cryptomarkten zelf, maar ook naar de munt waarin je wilt investeren. Investeer niet in een munt omdat je buurman die toevallig aanbeveelt. Doe altijd je eigen onderzoek! Op de website van Anycoin Direct vind je informatie over de belangrijkste cryptomunten terug. Het is ook verstandig om de platformen waar je Bitcoin en andere cryptomunten kunt kopen te onderzoeken. Zo weet je welke betrouwbaar zijn en welke niet. Vergelijk ook altijd goed de kosten met elkaar want dit kan je een hoop geld schelen.

Koop systematisch hetzelfde bedrag aan cryptomunten aan (dollar-cost-averaging)

Als beginner is dollar-cost-averaging de strategie met het minste risico. Je spreidt je aankoop van cryptomunten over regelmatige tijdstippen. Wanneer je dit lang en consistent kunt volhouden, kun je met weinig risico toch mooie winsten maken. Dit komt omdat je over het algemeen altijd aan een gemiddelde aankoopprijs koopt. De ene week zal je aankoop duurder zijn, de andere week zal deze gecompenseerd worden omdat de prijs op dat moment toevallig laag staat. Het is een techniek die vaak gebruikt wordt bij het aankopen van aandelen, maar het is ook een heel goede strategie om te volgen als je investeert in cryptomunten.

0 Shares:
Ook zeer interessant