Als de eerste zomerstralen verschijnen, duiken de meeste mensen die een tuin bezitten, direct hun tuin in om in de buitenlucht te kunnen genieten van het fijne weer. Met het voorjaar van 2024 in het vooruitzicht heb jij je misschien ook al een beetje verheugd om lekker in de tuin te kunnen zitten en hier helemaal tot rust te komen. Maar, hoe jammer is het eigenlijk dat je tuin er altijd is, maar je hem alleen in e zomer gebruikt? Is er geen manier om ook van de tuin gebruik te kunnen maken in de winter?

Vuurkorf  

Een gecontroleerd vuur geeft ontzettend veel sfeer en staat ontzettend gezellig, maar het heeft ook een hele belangrijke functie: het geeft warmte af. Dat maakt ook dat een vuurkorf in de tuin heel erg helpt bij het warm en aangenaam maken in de tuin, waardoor je ook sneller in de tuin gaat zitten.

Overkapping

In de winter of in het najaar kan het in Nederland natuurlijk wel eens regenen. In dat geval is de tuin misschien niet de eerste plek die je zou uitkiezen om even lekker te gaan vertoeven. Toch kan je ook op deze momenten de tuin heel goed gebruiken, zeker wanneer je een tuinoverkapping hebt om onder plaats te nemen.

Blokhut

Ook een blokhut met overkapping in de tuin kan een manier zijn om de tuin ook op koude dagen te betreden. Blokhutten zijn een soort kleine mini-huisjes die in de tuin worden geplaatst en zo een functie dienen van bijvoorbeeld een klein kantoortje of een kleine extra woonkamer. Deze tuinhuisjes kun je van binnen gemakkelijk verwarmen en zo hoef je hierbinnen nooit kou te lijden.

turned-on lights outside houses

Warme kussens en deken

Genoeg warme kussens en deken in de tuin zijn ook in de zomer een goed idee, omdat het direct uitnodigt om op te zitten en plaats te nemen in de tuin. De tuin wordt daarmee direct een comfortabele plek. In de winter zijn deze items echter van essentieel belang: warme kussens en dekens zorgen ervoor dat je niks hoeft te voelen van de koude temperatuur buiten, maar dat je lekker warm kunt blijven.

Lampjes

Een tuin wordt een veel gezelligere plek wanneer er knusse verlichting is. Je kunt speciale lichtslingers voor buiten aanschaffen om de sfeer in de tuin direct een stuk gezelliger te maken. Deze gezellige lichtjes kunnen je tuin direct veranderen in een ‘Pinterest’ achtige sfeer. Wist je dat er tegenwoordig ook zelfs buitenkaarsen bestaan die je in de tuin aan kunt steken en die je ook in de buitenlucht kunt laten staan? Deze kaarsen kunnen wel tegen een stootje en blijven zelfs kwalitatief goed na een hevige regenbui.

Beamer

Zie je het zitten om van je tuin een buitenbioscoop te maken? Dan zou je kunnen overwegen om een beamer in de tuin te installeren. Zo kun je ultiem gebruik maken van de door jou gecreëerde chillplek in de tuin. Zorg wel dat je gebruik maakt van elektriciteit die geschikt is voor buitengebruik.

0 Shares:
Ook zeer interessant