Vind jij het in de zomer ook vaak makkelijker om je aan te kleden dan in de winter?  In de zomer is het veel gebruikelijker om felle kleuren te dragen, verschillende typen stoffen en gekke prints uit je kledingkast te komen. In de winter gaat het veel meer om warme truien, laagjes en sjaals en handschoenen. Toch hoeft dat echt niet te betekenen dat kleding in de winter minder stijlvol zou moeten zijn. Juist inde winter kun je ontzettend veel statements maken, omdat je meer items hebt om te dragen. Benieuwd hoe je dek oude dagen in Nederland het beste doorkomt met de leukste outfits? Wij geven tips.

Stem je accessoires met elkaar af

Ja, in de meeste gevallen is het inderdaad een goed idee om jezelf goed in te pakken met een sjaal, handschoenen en misschien zelfs wel een muts. Veel Nederlanders doen het vervoer per fiets, en zeker tijdens lange fietstochten zal de kou je niet in de koude kleren gaan zitten (no pun intended). Daarom zijn accessoires zoals wanten of handschoenen onmisbaar. Je kunt je outfit upgraden door te kiezen voor handschoenen en sjaal in dezelfde stijl of van hetzelfde merk, zodat ze bij elkaar passen.

Kies voor mooie en duurzame merken

Warme winteroutfits zin vaak wat kostbare dan luchtige zomer shirts of jurkjes. Daarom is het een goed idee om te investeren in warme items van mooie stoffen die meerdere jaren kunnen meegaan. Als je dan toch investeert in stoffen, doe dit dan het liefst bij mooie merken die bekend staan om hun duurzame karakter en goede kwaliteit. Denk dan bijvoorbeeld aan merken zoals Colourful Rebel. Dit merk staat bekend om stijlvolle items die je het hele jaar door op een stijlvolle manier kunt dragen.  

pair of brown leather boots beside bet

Layering is key

We noemden het eerder al even: laagjes zijn onmisbaar voor je winteroutfit. Een outfit wordt namelijk gemakkelijk op een stijlvolle manier veel warmer wanneer je in verschillende laagjes werkt. Denk bijvoorbeeld aan een panty die je op koude najaarsdagen onder je jeans draagt, of een mooi warm gebreid vest van Nukus die je boven een dun zijden blousje kan dragen om je outfit helemaal af te maken.

Verschillende structuren

Een winteroutfit bestaat voor veel mensen vaak uit een relatief simpele broek met een warme trui daarboven. Om het geheel wat meer op te spicen kun je afwisselen met verschillende soorten materialen. Werk met textuur, kleur en verschillende stoffen om je warme outfit niet saai te laten worden. Je kunt bijvoorbeeld een grove gebreide trui combineren met zachte stoffen zoals een zachte plissé rok van satijn. Ook een stevige vintage jeans kun je uitstekend combineren met een zachte coltrui en een oversized blazer. Juist door de afwisseling in stoffen blijf je verassen met je outfit.

Work smarter, not harder

Er zijn natuurlijk ook een paar gemakkelijke hacks om koude dagen warmer door te komen zonder dat je hier aan de buitenkant iets aan af ziet. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van panty’s onder je broek, maar ook bijvoorbeeld het dragen van een thermoshirt onder die leuke gehaakte trui. Tegenwoordig bestaan er zelfs allerlei slimme gadgets om het leven in de koude winter wat dragelijker te maken.  

0 Shares:
Ook zeer interessant