Na een (lange) avond op stap, kwam ik thuis, keek in de spiegel en wat zag ik? Geen foundation meer te bekennen, mijn oogmake-up tot onder mijn kin en mijn nagellak: totaal afgebladderd.

Ik weet dat het voor meerdere meiden na het uitgaan of na een lange dag op school of het werk wel lijkt alsof hun make-up weggespoeld is. Daarom heb ik een paar tips, om je make-up langer te laten zitten, op een rijtje gezet:

Oogmake-up

Mascara
Mascara blijft over het algemeen wel goed zitten. Je zou een waterproof mascara kunnen gebruiken, om zeker te weten dat je mascara lang blijft zitten.

Oogpotlood
Gebruik oogpotlood niet op je waterrand, maar net iets eronder. Als je oogpotlood op je waterrand doet, raakt je oog geïrriteerd en probeert je oog, het potloodstreepje met oogvocht weg te spoelen. Wil je toch je oogpotlood op je waterrand, zorg dan voor een waterproof variant en maar je waterrand eerst met een wattenstaafje droog, voordat je je oogpotlood aanbrengt. Maar bedenk wel dat oogpotlood op je waterrand geen lang leven heeft.


Oogschaduw
Om oogschaduw lang te laten zitten, kun je van te voren oogschaduwbasis gebruiken. Oogschaduwbasis is een soort plakkerig spul dat je onder je oogschaduw aanbrengt. Vaak komt door oogschaduwbasis de kleur ook nog eens beter uit. Je hebt oogschaduwbasis van veel verschillende merken, van Miss Helen tot de bekende (maar wel iets duurdere) Urban Decay Primer Potion.


Basismake-up

Goede basis
org dat je begint met een schone huid. Reinig voor je je make-up opdoet je huid en gebruik een dagcrème. Hierna kun je een primer gebruiken, die foundation langer laat zitten. Ook hiervan zijn verschillende soorten te vinden, bijv. van GOSH of Benefit.


Poeder

a de foundation is het verstandig nog een beetje poeder aan te brengen. De poeder ‘set’ de foundation, waardoor de foundation langer blijft zitten.

Water
Als je klaar bent met je gezichtsmake-up kun je nog een beetje water in je gezichtsprayen. Hiervoor kun je een plantenspray gebruiken (maar let op: uit een plantenspray komt redelijk veel water tegelijk. Spuit dus van een afstandje) of de speciale Evian-spray. Deze spray frist je make-up op en laat je make-up langer zitten. Uit de spray komt een kleine hoeveelheid water: precies genoeg om je make-up langer te laten zitten.


Nagellak

Basecoat
Ook je nagellak kan snel afbladderen. Om dit tegen te gaan, zou je een basecoat kunnen gebruiken. Deze transpirante nagellak gebruik je voordat je, je nagellak met een kleur opdoet. Dit is dus eigenlijk een soort primer voor je nagels. Vaak beschermt een basecoat ook tegen ingescheurde nagels: je nagels worden steviger van een basecoat.


Topcoat
Om zeker te weten dat je nagellak er de volgende dag nog opzit, kun je een topcoat gebruiken. Deze doe je over je nagellak heen. De topcoat zorgt ervoor dat je nagellak niet afbladdert.

Na deze tips, moet je make-up wel lang blijven zitten! 😉

Hebben jullie er wel eens last van dat je make-up verdwenen is na een lange dag op school/werk of na het uitgaan?

0 Shares:
Ook zeer interessant