iWeb is een WYSIWYG programma voor OS X gebruikers waarmee je snel en eenvoudig een website kan maken zonder enige kennis van HTML. Nadeel is wel dat je daardoor ook vrij beperkt bent als je iets anders wil maken dan de standaard opties van iWeb. iWeb is niet te koop in de Mac App Store maar zit standaard gratis bij elke Mac.

Nadat de populaire Mac applicaties Photo Booth, iWork, Garageband en iMovie ook op de iPad zijn verschenen komt Apple binnenkort waarschijnlijk ook met iWeb voor de iPad. Dit blijkt uit een patent wat Patently Apple heeft ontdekt. iWeb for iPad zal volledig gebruik maken van de functies van de iPad.

Grootste nadeel van iWeb voor de Mac is dat je een website alleen kan updaten met een Mac. De komst van iWeb voor de iPad brengt daar verandering in en daardoor zullen alsnog meer mensen gebruik gaan maken van iWeb omdat je nu ook onderweg eenvoudig je website kan updaten.

iWeb wat op dit moment nog onderdeel is van iLife kreeg in 2009 voor het laatst een grote update. In iLife ’11 zaten alleen nieuwe versies van iMovie, iPhoto en Garageband. Hopelijk komt er naast de iPad versie ook een verbeterde versie voor de Mac en de iPhone?

0 Shares:
Ook zeer interessant