Mobilemetrics meet via 20 Nederlandse websites die maandelijks 5 miljoen unieke bezoekers trekken de trends van het internetverkeer en het gebruik van mobiele devices. Het is geen representatief onderzoek maar geeft wel een indicatie van trends en de trend van dit moment is de iPad. Uit de analyse blijkt dat 3,6% van het totale internetverkeer in maart via een mobiel device ging zoals tablets en mobiele telefoons. Een half jaar geleden was dat nog 2%.

De iPhone was in voorgaande metingen van Mobilemetrics nummer 1 maar is in maart verslagen door de iPad. 34,4% van het mobiele verkeer komt via een iPad binnen en 34% via een iPhone. De iPod touch heeft een aandeel van 4,7% en zo heeft Apple een aandeel van 73,1% met alle iOS devices. Android staat op de derde plaats en heeft een aandeel van 16.9% en BlackBerry 5,9%. Windows Mobile sluit de rij met 0,20%. Het is jammer dat het niet duidelijk is via welke websites Mobilemetrics het internetverkeer heeft gemeten en hoe representatief ze echt zijn.

Als we de statistieken voor MobileMac bekijken dan bezoekt 10,90% onze website via een iPad, 10,81% gebruikt een iPhone en 0,64% van de bezoekers een iPod touch. Totaal aan iOS bezoekers in maart 22,35% dus de gegevens van Mobilemetrics moet je wel met een korreltje zout nemen. 47,29% van de bezoekers van MobileMac gebruikt nog steeds Windows en 28,66% bezoekt MobileMac via een Mac.

0 Shares:
Ook zeer interessant