Wiet vaporizers vliegen sinds de start van de corona pandemie over de digitale toonbank. De verdampers zijn dan ook niet meer weg te denken in 2024 en er komen steeds meer nieuwe modellen bij. Toch zijn er ook wat oudgediende apparaten op de markt die lastig van de troon te stoten zijn. In dit artikel een overzicht van de beste wiet vaporizers van 2024.

Wat is een Wiet Vaporizer Precies?

Met een vaporizer verdamp je wiet in plaats van dat je het rookt. Dat heeft als voordeel dat je wiet zachter op de keel is en geen verbrandingsproducten binnen krijgt. Daardoor is het verdampen of vapen een stuk minder schadelijk voor de gezondheid dan roken. Ook heb je geen tabak nodig om wiet te verdampen. Daar gaat de smaak van de wiet enorm op vooruit. Om die reden is vapen ook zeer hot onder de fijnproevers van de cannabiswereld. Vaporizers worden dan ook verkocht bij de betere headshop.

VoordelenNadelen
Wiet vapen voorkomt verbranding en het inhaleren van schadelijke stoffen als benzeen, koolmonoxide en teer. Het voelt zachter aan op de keel en je wordt er net zo high van als van roken. Bovendien heeft het een minder verslavende werking, aangezien je voor verdampen geen tabak nodig hebt.De aanschafkosten voor een vaporizer kunnen soms oplopen. Niet iedere vaporizer is geschikt voor wiet. Er zijn namelijk ook vaporizers voor concentraten, olie en hasj. Het kost ook even tijd om te wennen aan het gebruik.

Wiet Vaporizer vs. Concentraten Pen

Als je in de markt bent voor een nieuwe of je eerste vaporizer, is het van belang dat je even kijkt naar de geschiktheid voor je favoriete verschijningsvorm van THC. Niet alle vapes zijn namelijk gelijk. In een headshop vind je dan ook veel verschillende modellen. Het eerste verschil waar je naar moet kijken is of de vaporizer geschikt is voor wiet, hasj, concentraten of olie. In dit artikel laten we echter de beste dry herb vaporizers zien; dat zijn de vapes die in de eerste plaats bedoeld zijn om topjes van eigen kweek of coffeeshop mee te verdampen. Sommige scherp geprijsde vaporizers zoals de Utillian 5 en Linx Ember zijn namelijk uitsluitend geschikt om concentraten als shatter, rosin en wax mee te verdampen. Door ontgomde hennepvezel te gebruiken, kan vaak ook hasj worden verdampt. Daarmee voorkom je dat de hasj aankoekt aan de kleine kruidenkamer.

VoordelenNadelen
Een concentraten pen is vaak letterlijk zo klein als een pen. Daarmee is het de ideale one hitter om onderweg te genieten van de sterkste wiet concentraten. En ze zijn vaak nog spotgoedkoop ook!Wiet vapen in een concentraten of vape pen is niet mogelijk. Check dan ook goed of de vaporizer geschikt is voor het doel dat je in gedachten hebt. Een goede headshop geeft dit duidelijk aan.

Desktop Vaporizer vs. Draagbare Vaporizer

Wil je onderweg kunnen vapen of doe je dat altijd thuis / in de buurt van een stopcontact? Als je vooral thuis gebruik maakt van de vaporizer, kun je zomaar de beste vaporizer te wereld kopen: de Volcano Hybrid van Storz & Bickel is de nieuwste incarnatie van ‘s werelds meest vertrouwde vaporizer. Medicinale gebruikers, wiet connoisseurs, coffeeshop eigenaren en stoners dromen van het bezit van een Volcano. De Hybrid heeft de mogelijkheid om zowel via een slang als ballon te inhaleren en produceert uitstekend smakende wiet damp die als referentiekader geldt voor veel andere vaporizers. Wiet, hasj en concentraten; de Volcano doet het allemaal met de bijgeleverde pads. Het is werkelijk de Rolls Royce onder de vapes. De iets beter betaalbare Mercedes onder de desktop vaporizers komt uit Canada: de Arizer Extreme-Q heeft eveneens de mogelijkheid om met een slang of ballon van je favoriete wiet te genieten, maar heeft in tegenstelling tot de Volcano Hybrid niet de mogelijkheid om ook concentraten of hasj te vapen.

Als je in 2024 op zoek bent naar de beste draagbare vaporizer, dan kom je al snel uit bij de Zeus Arc GT, die met goud beklede onderdelen heeft om de smaak van de damp zo neutraal mogelijk te houden. De Arc GT mag dan alleen geschikt zijn voor wiet en andere droge kruiden, maar doet dit fantastisch. De dampkwaliteit is ongeëvenaard. Wil toch wat meer flexibiliteit? Kies dan voor de Mighty vaporizer van Storz & Bickel, waarmee je ook hasj en concentraten kunt vapen. De Mighty kun je zien als een Volcano met een antenne, ofwel een mobiele desktop vaporizer. Beide vaporizers kun je trouwens tegelijk opladen en gebruiken.

VoordelenNadelen
Een desktop vaporizer heeft als voordeel dat je nooit zonder acculading zit. Vaak zijn ze uitgerust met een grotere kruidenkamer en is de dampkwaliteit gewoonweg het beste.Het nadeel van zo’n tafelmodel is natuurlijk dat je hem niet onderweg kunt gebruiken. Kamperen met zo’n desktop unit gaat dus niet. 

Convectie vs. Conductie

Dan is er nog een vraag die je kunt stellen bij de aanschaf van een vaporizer: voor welke verwarmingsmethode kies jij? Bij conductie vaporizers komt de wiet in direct contact met het verwarmingselement. Daarbij warmt de inhoud van de kruidenkamer snel op, maar verliest de wiet sneller aan smaak doordat het ongelijkmatig wordt verwarmd. Bij convectie vaporizers wordt er hete lucht door en langs de inhoud van de kruidenkamer geleid. Dat zorgt vaak voor een meer intense smaakbeleving en gelijkmatige verwarming van de wiet. Wel is de opwarmtijd langer bij een convectie vape.

Een zeer goede conductie vaporizer is de Furna vaporizer met verwisselbare ovens. Met maximaal 30 seconden opwarmtijd is deze draagbare vaporizer revolutionair, omdat je met een paar simpele handelingen een totaal ander product in je vaporizer kunt doen. Met de los verkrijgbare concentraten oven kun je hasj en wax verdampen en met de gekleurde nibs in de verwisselbare ovens kun je al je favoriete soorten wiet herkenbaar klaarzetten voor gebruik.

In kamp conductie tref je ook de Zeus Arc GT, luxe mini vape PAX 3 en instapmodel de LITL 1 aan.

De Wolkenkraft FX is een prima wiet vaporizer als je voor onder de honderd euro klaar wilt zijn en werkelijk alles wilt vapen door middel van hete lucht. Deze draagbare alleskunner heeft een instelbare temperatuur en evengoed een opwarmtijd van slechts 30 seconden. Ook weegt de FX slechts 136 gram.

In kamp convectie staan ook trots de Utillian 722 en Arizer V-Tower.

VoordelenNadelen
Convectie vaporizers maken gebruik van indirecte hete lucht verwarming waardoor de smaak onbeïnvloed is door het verwarmingselement. Er is iets minder aanbod, maar toch veel keus in veel verschillende prijsklassen.De opwarmtijd van een convectie vaporizer is traag vergeleken met een snellere conductie vaporizer.

Hybride vaporizers als de Boundless CFX en Arizer Solo II maken gebruik van zowel conductie als convectie verwarmingstechnieken, waardoor de opwarmtijd wordt beperkt tot slechts 20 seconden. Ze beloven het beste van beide werelden, maar puristen menen dat het contact met de hete wand leidt tot vermindering van smaak na enkele trekjes. Het is sterk afhankelijk van de gebruiker welke soort wiet vaporizer je voorkeur heeft, maar we hopen dat je een beetje een idee hebt van wat er mogelijk is bij de aanschaf van een vaporizer. Voor meer informatie kun je een goede headshop bezoeken.

0 Shares:
Ook zeer interessant