Nu de herfst en winter weer voor de deur staan is het voor veel mensen hét moment om hun huis een kleine make-over te geven. Een nieuwe bank, wat decoratie, een nieuwe kleur verf op de muur: met kleine aanpassingen maak je je huis helemaal knus en gezellig voor de komende koude maanden! Maar wat zijn de trends voor komend seizoen? Waar koop je geschikte meubels? En hoe maak je je huis extra gezellig? Wij zetten het hier voor je op een rijtje!

Meubels

Grote meubels zoals een bank of fauteuil in een woonkamer of een bed in een slaapkamer zijn heel bepalend voor de ruimte en de sfeer. Zeker na afgelopen jaar veel thuis te hebben gezeten, is comfort voor veel mensen het allerbelangrijkst geworden in hun inrichting. De verwachting voor winter 2024 is dan ook dat de comfortabele, grote banken steeds populairder zullen worden vergeleken met de stijlvolle, maar minder comfortabele modellen.  Zulke items kun je bijvoorbeeld bij vidaXL, een woonwinkel met een groot assortiment aan meubels en woonaccessoires. Zo’n vidaXL bed of bankstel kan iedere ruimte in huis gelijk een heel andere uitstraling geven! Toch kan het nog steeds moeilijk zijn om met zo’n groot aanbod te kiezen welke bank of welk bed het beste bij jou en jouw interieur past. Want wat voor opties zijn er eigenlijk?

Banken en bedden

Op het gebied van banken en bedden zijn veel verschillende soorten te koop. Naast hoe ze eruit zien qua materiaal en kleur, zijn de grootte en functie vaak nog het meest belangrijk:

  • Hoekbank: vooral geschikt voor huizen waar veel ruimte is. Meestal hebben hoekbanken een lang en een kort deel, waardoor je zowel kan liggen en zitten op de bank. Zeker geschikt dus voor mensen die op zoek zijn naar comfort!
  • Loveseat: een kleine 2-zits bank, vaak tussen een bank en een stoel in. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en passen door het kleine formaat in elk huishouden. Ze zijn perfect geschikt voor bijvoorbeeld een studentenkamer of een studio.
  • Slaapbank: zowel een bank als een bed en is heel geschikt voor mensen die weinig plek hebben in huis. De slaapbank kun je overdag gebruiken om op te zitten, en in de avond uitklappen tot een bed om op te slapen. Ideaal dus!
  • Normale bedden, boxsprings en waterbedden: qua bedden zijn de opties minder verschillend qua maat: kijk goed hoeveel ruimte je hebt en bepaal dan of je een normaal bed wilt kopen, of een wat luxere variant zoals een boxspring bijvoorbeeld!

Kleurgebruik

Naast meubels is ook kleurgebruik een goeie manier om sfeer in een huis te brengen, zowel op de muur als in accessoires. Een heel witte inrichting heeft een heel ander gevoel aan een ruimte dan een zwarte inrichting bijvoorbeeld. Voor 2024 wordt verwacht dat twee kleurtonen de hoofdrol zullen gaan spelen. De kleur groen, in al zijn tinten doet mensen denken aan de natuur, wat voor kalmte en rust zorgt. De kleuren rood en bruin zorgen voor warmte, geborgenheid en gezelligheid: dingen die we allemaal wel kunnen gebruiken na de afgelopen tijd!

0 Shares:
Ook zeer interessant