We zitten allemaal steeds meer. En je weet wat ze hierover zeggen: zitten is het nieuwe roken. Om meer in beweging te komen, is het verstandig om eens vaker de fiets te pakken naar je werk. En dan niet zomaar een fiets, maar wat te denken van een e-bike. In deze blog geven we jou 3 redenen om eens vaker de elektrische fiets te pakken.

Als mensen het hebben over met de fiets naar het werk gaan, dan hoor je vaak dezelfde redenen om het vooral niet te doen. Deze ‘smoesjes’ gaan van tegenwind tot aan bezweet aankomen. Maar de elektrische fiets biedt een slimme oplossing. Door de trapondersteuning hoef je namelijk niet meer te zwoegen wanneer er tegenwind is. En op deze manier kom je ook niet bezweet aan op je werk. Maar er zijn nog meer voordelen aan de elektrische fiets.

Met een elektrische fiets kan je grote afstanden afleggen zonder snel moe te raken. En vaak kan je ook sneller dan met een gewone fiets. Er worden snelheden afgelegd van 25 kilometer per uur. Online kan je veel vinden over de beste elektrische fiets van dit moment. 

1. Beter voor je gezondheid

Als je een kantoorbaan hebt en met de auto naar het werk gaat dan is de kans groot dat je heel veel uren per dag zit en maar weinig beweging hebt. Juist daarom is het slim om naar het werk te gaan met elektrische fiets. Beweging is goed voor je gewrichten, je spieren blijven soepel, je kan je hoofd lekker leegmaken en dat zorgt er ook weer voor dat je minder stress ervaart. Je hoeft bij een e-bike misschien niet hard te trappen, je beweegt wel degelijk zonder dat je hoeft te zwoegen om bijvoorbeeld een hoge brug op te komen. 

2. Beter voor het milieu 

Een ander groot en belangrijk punt van vaker de elektrische fiets te pakken, is het feit dat het simpelweg beter is voor het milieu. Een elektrische fiets moet dan wel opgeladen worden, het weegt niet op tegen de gigantische uitlaatstoffen die een auto uitstoot. Als meer mensen de elektrische fiets pakken naar het werk, zullen er minder files zijn. Waardoor we met z’n allen beter voor de wereld om ons heen zorgen. 

3. Beter voor je portemonnee

Door de auto te laten staan werk je niet alleen mee aan een gezonder leefklimaat, maar het is natuurlijk ook goed voor jouw portemonnee. Enerzijds omdat je geen brandstof hoeft te betalen of parkeerkosten. Heb je het idee dat een elektrische fiets allesbehalve goedkoop is? Dat klopt, maar je kan tegenwoordig op veel manieren een elektrische fiets krijgen van het werk. Bijvoorbeeld door een fietsplan of door gebruik te maken van een elektrische fiets van het werk. 

Een elektrische fiets is dus beter voor jou, beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. Woon je nu ver van het werk af? Dan kan je er ook voor kiezen om de elektrische fiets met de trein te combineren. Ook worden er steeds meer initiatieven genomen op het werk. Bijvoorbeeld om een kleedruimte te realiseren of door bijvoorbeeld douches te maken. Zodat je je kan opfrissen na het fietsen.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid heeft de positieve werking van een e-book ook recent onderzocht. Je leest hier de onderzoeksresultaten!

0 Shares:
Ook zeer interessant