Misschien ben jij wel helemaal niet zo thuis in de wereld van de tuinsets en de loungeset? Gaan jouw oren suizen als je hoort of leest wat er allemaal te koop is in de wereld van de tuinmeubelen? Dan willen we jou graag wat duidelijkheid geven! In deze blog lees je daarom het verschil tussen een tuinset en een loungeset. Lees je mee? 

Het is uiteraard niet direct een triviantvraag, maar het is toch wel prettig om het antwoord te weten wanneer je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen. Het verschil tussen een tuinset en een loungeset zit ‘m namelijk wel grotendeels in gebruik. Dus als je weet wat je straks wilt, dan wordt bijvoorbeeld het uitzoeken van nieuwe tuinsets bij Kees Smit Tuinmeubelen ook appeltje-eitje. 

Wat moet ik mij voorstellen bij een tuinset? 

Tuinsets bestaan vaak uit een tafel met 4 of 6 stoelen erbij of een tuinbank. Bij zo’n tuintafel zit je vaak wanneer je bijvoorbeeld wilt ontbijten in de zon, besluit om toch buiten te gaan eten omdat de lentezon door is gebroken of waar je lange zwoele zomers geniet van een lekker glaasje wijn. Een tuintafel is vaak even hoog als bijvoorbeeld een eettafel. Maar je kan ook kiezen voor een barset. Dan zijn de tafel en de stoelen hoog, net wanneer je aan de bar in een café zit. 

Wat is een loungeset?

Een loungeset is op dit moment een veel gekocht tuinmeubel. Dat komt omdat een loungeset bedoeld is om lekker te loungen en te chillen. Je kan je misschien die beelden uit Ibiza wel voorstellen waar je heerlijke banken met veel kussens voor je ziet waar je lekker in kan wegzakken. Een loungeset bestaat dan ook vaak uit lage banken met een breed zitvlak. Je kan hier perfect tot rust komen en is bedoeld om heerlijk op te hangen, te liggen of zelfs een kleine powernap te doen.

Aan tafel!

We zeiden het net al eventjes kort, maar het verschil tussen een tuinset of een loungeset zit ‘m dus vooral ook in het gebruik. Wil je bijvoorbeeld liever meer tafelen met vrienden of met je familie waarbij je urenlang het ene gerecht naar het andere gerecht op tafel tovert? Dan is een nieuwe tuinset een goed idee. Grotendeels om dat je beter kunt zitten op goede stoelen wanneer je graag lang tafelt. Wil je liever chillen en genieten van drankjes en hapjes? Dan kan een loungeset een goed idee zijn. Hier ga je namelijk sneller in “hangen”. 

Eigenlijk kan je een tuinset en een loungeset vergelijken met de eetkamer in je woning en de zitbank. De kans is groot dat je vaker aan de eettafel gaat eten met vrienden dan op de zitbank voor de televisie. Toch? 

Het totaalpakket

De grote vraag is nu natuurlijk waar jij straks het liefste aan wilt plaatsnemen. Maar we zien ook in veel tuinen dat allebei de hoekjes terugkomen. Een functionele tuinset waar je aan kunt eten en een ontspannen loungeset om heerlijk plaats te nemen met een goed boek of de krant. 

0 Shares:
Ook zeer interessant