Heb jij wel eens last van je rug? Dit kan door langdurig achter je computerscherm te zitten en een slechte lichaamshouding aan te nemen. Maar rugklachten komen ook voor door overbelasting van arbeid of sport. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende vormen van rugklachten. Denk hierbij aan pijn in de onderrug of bovenrug. Ook stress kan de boosdoener zijn van rugklachten. Als je niet uitkijkt, kan het zelfs uitstralen naar je billen, benen of borst. Ben jij al op leeftijd? Dan is het niet raar dat je rugpijn ervaart. Op oudere leeftijd komt rugpijn vaker voor dan op jongere leeftijd. Ben jij nog jong? Ook dan is het belangrijk dat je nu al rugklachten voorkomt. Maar hoe zorg je ervoor dat je minder last krijgt van je rug op latere leeftijd? Denk bijvoorbeeld aan een sta op stoel, waarmee je makkelijk mee kunt opstaan. Soms is namelijk extra ondersteuning gewenst. Op oudere leeftijd neemt namelijk de mobiliteit van jouw wervelkolom af. Bovendien vermindert je balans en spierkracht. Verder zijn er nog andere tips, dus lees snel verder.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat twaalf procent van de Nederlanders last heeft van rugklachten. Dit komt blijkbaar het meest voor bij ouderen. Denk hierbij aan een leeftijd boven de 55 jaar. Veel mensen die rugklachten ervaren, hebben hierdoor ook last van fysieke beperkingen. Daarnaast zijn de rugklachten meestal langdurig en niet snel voorbij. Dit wordt vaak als erg vervelend ervaren, wat logisch is. Toch vraagt niet iedereen met deze klachten naar medische hulp. Desalniettemin komt dit onderwerp vaak voor bij huisarts consulten. Het is dus belangrijk dat we er alles aandoen om vervelende rugklachten te voorkomen op latere leeftijd, maar hoe doe je dit?

Sta-op- stoelen

Een (elektrische) sta-op-stoel is niet alleen ontzettend fijn voor ontspanning. Het helpt je namelijk ook om op te staan uit je luie stoel. Op oudere leeftijd wordt dit natuurlijk steeds meer een uitdaging. Maar door een goede sta-op-stoel krijg je het extra steuntje die je rug nodig heeft als je uit de stoel wilt komen. Hierdoor ga je het op latere leeftijd niet raar overcompenseren als je opstaat. Een sta-op-stoel kan ook nog eens hartstikke stijlvol zijn, waardoor je ook nog eens modieus rugklachten voorkomt op latere leeftijd. Benieuwd naar mooie sta-op-stoelen op maatwerk? Bekijk dan de sta-op-stoel van Meubelzorg.nl. Deze sta-op-stoel geeft je de ondersteuning die jouw lichaam nodig heeft. Doordat de sta-op-stoel op maatwerk gemaakt is, sluit het perfect aan op jouw behoeftes. Denk hierbij aan de juiste zithoogte, zithoek en zitdiepte. Maar ook de juiste hoofdsteun en support van de wervelkolom is van belang voor de beste houding. 

Goede lichaamshouding 

Een slechte lichaamshouding is één van de belangrijkste boosdoeners als het op rugpijn neerkomt. Maar wat is nou precies een goede lichaamshouding? Misschien hebben je ouders vanouds wel eens ‘sta recht!’ geroepen. Dit was eventueel opvoedkundig bedoeld, maar desalniettemin is een rechte houding belangrijk als je gezondheidsproblemen wilt voorkomen. Zorg ervoor dat je het gewicht op beide benen verdeeld en plaats je voeten recht onder je schouders. Daarnaast is het van belang dat je je benen niet op slot zet, maar je knieën lichtelijk buigt. Ook is het een kleine moeite, maar houd je kin recht. Zo voorkom je rugklachten op latere leeftijd!

0 Shares:
Ook zeer interessant