Ieder jaar brengen ze bij Apple wel een nieuwe telefoon op de markt. De iPhone 14 is alweer de 14degeneratie iPhone. Hoe is deze ontwikkeld en wat is het verschil met de iPhone 13? 

Als je dit leest ben je waarschijnlijk opzoek naar een nieuwe iPhone. Je twijfelt misschien nog tussen de 13 of de 14. Er zijn een aantal verschillen tussen deze twee iPhones. Zo hebben ze bij iPhone natuurlijk weer dingen als de afmeting, helderheid en camera ontwikkeld. Ook zijn er een aantal nieuwe features die de iPhone 14 Pro wel heeft en de iPhone 13 niet. 

Camera’s 

Waar de iPhone 14 zich flink in heeft ontwikkeld ten opzichte van de iPhone 13 zijn toch wel de camera’s. De front camera is naar 48-MP gegaan in plaats van 12-MP. Ook is de optische zoom flink verbeterd. Van 2x optisch uitzoomen en 3x inzoomen zijn ze gegaan naar 6x optisch uitzoomen en 5x inzoomen. Ook wordt er meer met AI gedaan door foto’s gelijk te bewerken. 

Het uiterlijk 

Waar het op het eerste gezicht niet lijkt alsof er veel veranderingen zijn, zal je bij goed kijken zeker veranderingen zien. Zo is de hoogte van de iPhone 14 147,5 mm, dit is 1 mm meer. Daarnaast is hij 0,1 mm dikker. Daarnaast ziet hij er ander uit met een scherm dat nu door loopt om de frontcamera en luidspreker heen. Ook heb je nu drie camera’s in plaats van twee bij de iPhone 13 pro. 

De kleuren 

Met de kleuren gaan we het niet hebben over de kleuren op het beeldscherm. Nee, de iPhone heeft namelijk jaar na jaar laten zien dat ze met unieke kleuren op de markt komen. Inmiddels hebben ze gekozen voor een bescheiden hoeveelheid aan kleuren. Zo is er spacezwart, zilver, Rgoud en dieppaars.

Batterijduur 

De iPhone 14 Pro weet zich duidelijk te ontwikkelen op gebied van effectiviteit. Zo is de batterij zelf met maar 100 mAh gestegen. Dit terwijl je wel tot een uur lange kan streamen of video’s kan afspelen. Daarnaast is de verwachting dat dit in de komende jaren met de komst van goede chips alleen maar verder gaat toenemen. 

Always on display 

Waar de iPhone 14 toch wel mee wilde opvallen is het always-on scherm. Dit betekent dat je scherm altijd gedeeltelijk aanstaat. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijk zien hoe laat het is of dat je al berichten binnen hebt gekregen. Je kan deze functie natuurlijk ook uitzetten wanneer je het vervelend vindt. Wanneer jij het toestel in je broekzak of tas stopt gaat het scherm wel gewoon uit om batterij te besparen

Geen grote verschillen, wel het kopen waard

Wij zien dat de verschillen maar klein zijn als je de iPhone 14 met de iPhone 13 vergelijkt. Maar toch komen wij uit bij de nieuwste iPhone. Vooral de ontwikkelingen met de camera zijn zeer opvallend. Aangezien je bijna geen spiegelreflex meer nodig hebt is dat toch iets om naar te kijken. 

0 Shares:
Ook zeer interessant