Hoe maak je het dagelijks leven makkelijker als senior?

Heb je zelf geen auto en wil je toch mobiel zijn? Met een huurauto maak je met je familie een uitstapje of je rijdt naar een zakelijke afspraak zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Maar je kunt ook een bestelauto huren om te verhuizen of je gaat met een huurauto op vakantie. Wat je reden ook is, voordat je een auto huurt, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint en wat je kunt verwachten. Maak daarvoor gebruik van deze uitgebreide checklist. Deze geeft je vertrouwen en zekerheid voor, tijdens en na de autohuur.

De checklist voor autohuur

Het auto huren is vrij eenvoudig. Kijk, voordat je een beslissing neemt, even naar de volgende punten:

Kies het juiste type voertuig

Een kleine personenauto is geschikt voor twee personen en is bovendien praktisch voor het stadsverkeer. Voor een groter reisgezelschap kies je voor een stationwagen of een personenbusje.

Ligt je vakantiebestemming in een warm Europees land? Let er dan op dat de auto voorzien is van airconditioning.

Bekijk welke verzekeringsopties er zijn

Iedere auto die je bij Avis huurt, heeft een verplichte WA-verzekering, voor de wettelijke aansprakelijkheid. Hierop is een eigen risico van toepassing. Wil je dat eigen risico verlagen dan is dat mogelijk. De schadeverzekering voor inzittenden sluit je als aanvullende verzekering af.

Lees nauwkeurig de huurvoorwaarden door

In de huurvoorwaarden zijn diverse zaken opgenomen, zoals de bepalingen over de minimale leeftijd van de bestuurder. Lees deze voorwaarden goed door. Als er dingen niet duidelijk zijn, vraag deze dan voor de zekerheid na zodat er geen misverstanden ontstaan.

Kijk de auto goed na

Controleer de auto bij het ophalen op eventuele aanwezige schade en meld het als er al schade is. Kijk ook bij het inleveren na of er tijdens het gebruik schade is ontstaan. Door deze zaken direct te bespreken, weet je waar je aan toe bent en weet je ook meteen of je je borg volledig terug zult krijgen.

Plan de reservering zorgvuldig

Een auto huur je voor een dag of voor een langere periode, zoals een weekend of een week. Plan het ophalen en inleveren van je huurauto zorgvuldig. Als je de auto bijvoorbeeld ’s ochtends op tijd inlevert, wordt deze dag niet als huurdag gezien en dus ook niet in rekening gebracht.

Tips voor een succesvolle autohuur

Je maakt het autohuren zeker tot een succes als je je goed voorbereid. Reserveer je auto op tijd, zodat er nog ruime keuze is uit het wagenpark. Dit geldt voor het huren van personenauto’s, maar ook voor het busje huren voor een verhuizing of een personenbus voor een bedrijfsuitje. Houd zelf bij hoeveel kilometers je rijdt en hoeveel brandstofkosten je hebt. 

Goed voorbereid en zorgeloos op weg

Met een grondige voorbereiding weet je precies waar je aan toe bent als je een auto huurt. Volg daarom de checklist, kies een passende auto en lees de voorwaarden goed door. Op deze manier heb je gegarandeerd een zorgeloze ervaring.

0 Shares:
Ook zeer interessant