Wil jij jouw voetbaltraining naar een hoger level tillen? Dan kun je een aantal spelelementen toevoegen. Dit zorgt voor gezelligheid in het team en bovendien leer je hier ook veel van. Hieronder zetten wij een aantal suggesties voor je op een rij om de voetbalwedstrijden en -trainingen nog leuker te maken.

1. Tienen

Heb je geen inspiratie wat je tijdens de voetbaltraining kunt doen? Dan kun je gaan tienen. Dit spelelement is vrij simpel, want eigenlijk mag je alleen maar vanuit de lucht scoren. Je begint met het bepalen van de keeper. Dit doe je door punten te bieden. Diegene die het laagste biedt, verliest en moet op het goal staan. De overige spelers krijgen allemaal tien punten. Wanneer je vanuit de lucht schiet verlies je een punt, wanneer je met de bal kopt verlies je twee punten en met de hak verlies je drie punten. Diegene die geen punten meer over heeft, verliest.

2. Een weddenschap

Om een voetbaltraining spannend te maken, kun je een wedstrijdje spelen door het team in tweeën op te splitsen. Je kunt vervolgens met jouw team wedden wie er gaat winnen. Dit zorgt voor een fanatiek potje voetbal. Zo lang het niet om echt geld gaat, als het in een besloten groep is en wanneer het niet bedrijfsmatig plaatsvindt, is het toegestaan om met jouw vrienden te wedden. Wanneer je wél met echt geld wil wedden op voetbal, kun je kijken bij een betrouwbare bookmaker. Deze bieden verschillende wedmogelijkheden aan. Zo kun je bijvoorbeeld gokken op wie de winnaar gaat worden bij een Eredivisiewedstrijd: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wedden op sport is namelijk heel populair. Wel is het verstandig om je vooraf goed te verdiepen in de wedmogelijkheden, de voetbalclubs en de voorspellingen van de bookmaker. Ook moet de bookmaker beschikken over een licentie die is afgegeven door de Kansspelautoriteit.

3. Flesvoetbal

Is het hartje zomer, maar wil je alsnog het uiterste uit jouw training halen? Dan kun je een potje flesvoetbal regelen. Alle teamleden hebben een fles gevuld met water voor zich staan, zonder de dop erop natuurlijk. Je moet zo snel mogelijk iemand zijn fles leeg zien te krijgen. Hoe je dat doet? Probeer de bal op de fles te mikken en zorg ervoor dat zijn fles zo lang mogelijk op de grond blijft liggen. Diegene die als eerste zijn fles leeg heeft, verliest. Je gaat zo lang door totdat er een winnaar is. Dit wordt gegarandeerd een fanatieke training!

4. Bewaak de bal

Tijdens het bewaken van de bal wordt er een speler aangewezen als bewaker. De overige spelers moeten de bal voorbij de bewaker zien te dribbelen. Als de bal van de bewaker wordt afgepakt, verliest de bewaker. Er wordt doorgespeeld totdat er een speler overblijft. Met deze oefening leer je hoe je het beste kunt dribbelen en om de bal zo dicht mogelijk bij jou te houden. Bovendien kun je variëren met het bewaken: je kunt ook bijvoorbeeld twee bewakers in het veld zetten, of dat je alleen maar met links mag dribbelen. 

5. Raak de lat

Het is een moeilijke opgave, maar zeker mogelijk: het raken van de lat van het doel. Geef iedere speler een aantal pogingen zodat ze kunnen oefenen. Ook mogen ze zelf de afstand bepalen. De speler die het vaakst de lat heeft geraakt, wint. En dat zorgt voor een aantal memorabele momenten tijdens de voetbaltrainingen! Het doel hiervan is dat je zo gericht mogelijk de bal wegschiet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens een echte voetbalwedstrijd de lat ook raakt, maar dankzij deze oefening weet je wel in welke richting je de bal moet schoppen.

0 Shares:
Ook zeer interessant