Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends te zien als het aankomt op interieur. Het gaat dan niet alleen om woonkamers en keukens, maar ook badkamers gaan met hun tijd mee. Natuurlijk zijn er altijd gerenommeerde merken zoals Sealskin waar je voldoende keus hebt qua inrichting, zodat je niet lang hoeft te zoeken. We zien dit jaar vooral de groene badkamers veel terug komen. Mensen houden toch weer wat meer van een groene omgeving lijkt het. Graag vertellen we je in dit artikel welke trends er op dit moment zijn. We hopen dat je er iets aan hebt. 

Groene badkamer

Naast dat groene tegels, waskommen en badkamermeubels steeds vaker terug te zien zijn in de badkamer, zie je ook steeds meer groen terugkomen in de vorm van planten. Naast dat deze voor een fijne sfeer zorgen is het ook nog eens goed voor de gezondheid. Lees je wel even goed in welke planten het meest geschikt hiervoor zijn. Het is zonde als na een week de planten al dood zijn omdat ze toch niet zo goed tegen de warmte en vochtigheid konden. Daarnaast geeft het natuurlijk een spa/wellness gevoel, wat veel mensen als prettig ervaren. Zeker als je na een lange werkdag eventjes een moment voor jezelf nodig hebt is het fijn als je daarvoor een mooie ruimte hebt waar je je even terug kunt trekken. Bij BadkamerXXL kun je terecht voor de allermooiste badkamers. Weet je niet zo goed waarvoor je moet kiezen, dan zijn ze uiteraard beschikbaar om even met je mee te denken. Ook accessoires in groentinten zie je steeds meer terug, bijvoorbeeld tandenborstelhouders en toiletborstelhouders, maar ook bakjes waar je je spulletjes in kunt opbergen.

Aardetinten

Houd je van de rust en van de natuur én van het genieten in een warm bad? Kies dan voor aardetinten in de badkamer. Dit zijn de kleuren die je buiten tegenkomt in de natuur, zoals bijvoorbeeld terracotta, bruin, taupe, beugel, geel en (jawel daar is ‘ie weer) groen. Je kunt deze kleuren gemakkelijk met elkaar combineren. Wil je één opvallende muur dan zou je deze in één kleur kunnen schilderen, of betegelen. Zoek qua accessoires naar dingen in dezelfde kleuren als de badkamer om rust en eenheid te creëren. 

Gekleurde voegen

Je voegen hoeven tegenwoordig niet meer wit te zijn, want je hebt ook speciale voegenverf in allerlei verschillende kleuren. Op deze manier kun je subtiel een kleurtje geven aan de badkamer. Wil je geen felgekleurde tegels, dan kun je dus ook kiezen voor witte tegels, met een leuk gekleurd randje eromheen. De kleur blijft op deze manier op de achtergrond, maar geeft wel net iets meet sjeu aan de ruimte. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken ontwikkelde men een voegenstift, waarmee je dus over de bestaande voeg kunt heen kleuren. Ben je wel een beetje over the top en houd je van glitters? Je kunt tegenwoordig zelfs je voegen opleuken met glitters in allerlei kleuren, zoals goud, wit en rood. 

Zwart: tijdloos

Zwart in de badkamer is al een tijd populair en het ziet er naar uit dat dit voorlopig ook nog wel even zo zal blijven. Het is natuurlijk net als wit vrij neutraal, maar je kunt het wel gemakkelijk combineren met een heleboel kleuren. Zwart zorgt er wel voor dat de ruimte kleiner lijkt, dus denk goed na of je echt alles zwart wilt hebben (zelfs de tegels) of dat je gaat voor een combinatie van zwart met wat wit bijvoorbeeld. Zo kun je ook een bepaald patroon in je tegels laten terugkomen. Om en om zwart en wit bijvoorbeeld. Indien je wel echt een hele zwarte badkamer wilt dan kun je om het ruimtelijker te laten ogen een aantal spiegels ophangen en zorgen voor voldoende (dag)licht. 

Japandi

Houd je van minimalistisch en Scandinavië? Een badkamer in Japandi stijl is dan waarschijnlijk helemaal jouw ding. Het is een mix van invloeden uit Japen en Scandinavië, wat zorgt voor een rustige en natuurlijke vibe. Men maakt gebruik van lichte tinten, organische vormen en natuurlijke materialen. Wat je eigenlijk nooit tegenkomt in een Japandi badkamer is wit. Gelukkig oogt de ruimte nog steeds licht omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende lichte tinten en een enkele donkere kleur om een contrast te creëren. Juist door het minimalisme wordt het contrast niet overweldigend en dat zorgt er dus voor dat de ruimte licht genoeg blijft ogen. Kiest verder voor licht hout en gevlochten riet om de natuurlijke sfeer goed neer te zetten. Verder zijn organische vormen echt een Japandi dingetje. Denk dan vooral aan zachte ronde vormen en laat dit bijvoorbeeld terug komen in een asymmetrische spiegel of met een ronde waskom.

Retro

Believe it or not, retro is weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet dit vooral terugkomen in de tegels. Men kiest namelijk steeds vaker voor Terrazzo tegels. Daarnaast is een visgraatpatroon ook weer helemaal populair. Kleuren als terracotta, diepgroen, paars en donkerblauw zie je ook weer meer terug. Om het retro plaatje helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om een bad op pootjes te installeren. Daarnaast kun je een gezellig open kastje neerzetten met daarin de badlakens in een specifieke kleur. Ook de accessoires zoals het zeeppompje en de toiletrolhouder kies je natuurlijk uit in een kleur die past bij het geheel. Je kunt overigens voor dit soort leuke dingetjes ook vaak terecht bij kringloopwinkels. Hier liggen ook vaak ouderwetse deurknoppen en bordjes met bijvoorbeeld ‘badkamer’ erop. 

0 Shares:
Ook zeer interessant