Heb je binnenkort een haarimplantatie op de planning staan? Of ben je recentelijk een haartransplantatie behandeling ondergaan? In beide gevallen vraag je je mogelijk af hoe lang je moet herstellen. Het lastige is dat hiervoor geen vaste richtlijnen bestaan. Toch zijn er enkele richtlijnen waar je je enigszins aan kunt houden.

Doe echt rustig aan

Als je recent een haarimplantatie hebt ondergaan, bijvoorbeeld bij Zantmankliniek.nl, dan is het advies om rustig aan te doen. Pak even je rust en geef je haren daarmee de mogelijkheid om snel aan te groeien. Als je direct je drukke leven oppakt, moet je lichaam daar mogelijk té veel energie aan besteden. Daardoor is je lichaam niet meer in staat om de groei van je haren te stimuleren. Juist die energie heb je nodig na een haartransplantatie.

Pas op met sporten

Sowieso is het aan te raden om na een haarimplantatie tijdig op te passen met sporten. Op het moment dat je gaat sporten, komt er uit je poriën zweet zetten. Als dit ook bij de grafts op je hoofdhuid het geval is, kan dit de groei van de haren in de weg zitten. Het advies is daarom om ongeveer twee weken na de behandeling sowieso niet te sporten. Na deze twee weken kun je het rustig aan oppakken, maar gun jezelf de tijd.

Eis niet teveel van jezelf

Vrij veel mensen eisen in de huidige maatschappij veel van zichzelf. In veel gevallen kan dit voor problemen zorgen, zoals ook na een haartransplantatie het geval is. Door na zo’n behandeling direct veel van jezelf te eisen, geef je jezelf niet voldoende tijd en ruimte om te herstellen. Zowel je lichaam als je brein moeten echter van zo’n behandeling bijkomen en herstellen. Gun jezelf daarom deze rust.

Voor sommige mensen is een haartransplantatie behandeling een droom die eindelijk uitkomt. Als zo’n droom uitkomt, kan dit emotionele gevoelens tot gevolg hebben. Geef deze gevoelens de vrije hand; dit lucht alleen maar op.

Moraal van het verhaal: neem de tijd

Onder aan de streep is het vooral zaak dat je goed de tijd neemt. Neem deze tijd niet alleen voor het herstel van je hoofdhuid, maar ook om zelf even bij te komen van de behandeling. Gezien de haartransplantatie kosten is het sowieso belangrijk om even goed uit te rusten. Je wilt niet dat je nogmaals de transplantatie moet ondergaan, omdat je na de behandeling direct te druk bent geweest.

Voor meer informatie of tips kun je navraag doen bij de kliniek.

0 Shares:
Ook zeer interessant