Als je gezondheidsproblemen ervaart, kan een bloedonderzoek de oorzaak identificeren. Het is een routine-onderzoek waarbij bloed wordt afgenomen en geanalyseerd om te bepalen of er iets mis is met je gezondheid. Er zijn verschillende soorten bloedonderzoeken, elk gericht op het identificeren van specifieke gezondheidsproblemen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten bloedonderzoeken en concentreren we ons op de EMB bloedtest.

Inleiding

Bloedonderzoeken spelen een belangrijke rol bij het detecteren van gezondheidsproblemen en het stellen van een diagnose. Door een kleine hoeveelheid bloed te analyseren, kunnen artsen veel informatie krijgen over het functioneren van het lichaam. Er zijn veel soorten bloedonderzoeken beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te weten welke test je nodig hebt. Hieronder hebben we de meest voorkomende soorten bloedonderzoeken op een rij gezet.

Complete bloedbeeldtest

Een complete bloedbeeldtest (CBC) is een standaardonderzoek dat het aantal bloedcellen in je bloed meet. Het wordt gebruikt om gezondheidsproblemen te identificeren, zoals bloedarmoede, infecties en leukemie.

EMB bloedtest

De EMB bloedtest is een speciale test die wordt gebruikt om intoleranties voor voedingsmiddelen en milieu-allergieën te detecteren. Het is ontworpen om meer inzicht te geven in hoe het immuunsysteem reageert op verschillende stoffen in het lichaam.

Bloedchemiepanel

Een bloedchemiepanel meet de niveaus van verschillende chemicaliën in het bloed. Het kan helpen bij het opsporen van problemen met de lever, nieren en alvleesklier. Bovendien kan het de niveaus van elektrolyten, glucose en cholesterol meten.

Bloedstollingstest

Bloedstollingstests worden gebruikt om problemen met de bloedstolling te diagnosticeren. Er zijn verschillende soorten bloedstollingstests beschikbaar, waaronder de protrombinetijdtest (PT), de partiële tromboplastinetijdtest (PTT) en de internationale genormaliseerde ratio (INR).

Schildklierfunctietest

Een schildklierfunctietest meet de niveaus van schildklierhormonen in het bloed. Het wordt gebruikt om te bepalen of de schildklier goed werkt. Problemen met de schildklier kunnen symptomen veroorzaken zoals gewichtsveranderingen, vermoeidheid en haaruitval.

0 Shares:
Ook zeer interessant