Nieuwe meubels zijn vaak een stuk duurder dan meubels die tweedehands zijn. Maar het aanbod nieuwe meubels is groter en je kunt vaak gemakkelijk uitkiezen door af te gaan op je stijl, smaak of de kleur van je inrichting. Maar wat als je meer meubels met karakter willen? Die is wat zijn gaan slijten door de tijd of die juist vintage en retro zijn? Dan kan het leuk zijn om je eigen meubels te gaan opknappen. In deze blog vertellen we jou er meer over! Lees jij mee?

Laten we eens bij het begin beginnen. Want waar kun je die oude meubels eigenlijk vinden? Er zijn meerdere plekken waar jij deze pareltjes kunt opduikelen. Allereerst kun je natuurlijk eens kijken bij je opa en oma op zolder. Of bij je ouders in de garage. Maar voor wie heel hippe ouders en grootouders heeft, zijn er gelukkig ook andere opties.

  1. Marktplaats

Dit is natuurlijk de eerste plek waar je gaat snuffelen. Op marktplaats kun je gericht zoeken naar bijvoorbeeld een “nieuwe” bank of kast bij jou in de buurt. Voor een paar tientjes kun je al een hoop mooie dingen vinden!

  1. De kringloop

Ook in corona-tijd kun je hier nog mooie dingen vinden. Niet alle winkels zijn open in deze gekke tijd. Maar ze zetten tegenwoordig ook steeds meer dingen online.

  1. De weggeefhoek op Facebook

Tegenwoordig heeft elke stad, dorp of wijk wel een eigen weggeefhoek-pagina. Deze pagina’s worden vaak gemaakt met Facebook. Hier geven mensen de mooiste (en gekste) dingen weg!

  1. Op de hoek van de straat

Als jij weet wanneer het grofvuil komt, dan kun je ook op zoek gaan naar gratis pareltjes. Deze worden vaak de avond van tevoren langs de kant van de weg gezet. Voor jou het moment op er eens lekker tussen te gaan neuzen. Zie je wat staan? Dan kun je het direct meenemen om thuis op te gaan knappen.

En nu: wat gaan we met deze meubels doen?

Meubels stofferen

Stoelen, banken en fauteuils kun je simpel opknappen door er bijvoorbeeld een groot kleed van de Ikea op te gooien van een paar tientjes. Maar je kan ook zelf aan de slag gaan met stofferen. Een iets wat tijdrovend klusje, maar als het dan eenmaal is gelukt dan mag je ook wel trots zijn op het eindresultaat!

Meubels verven

Meubels waxen, de distressing-methode waardoor ze heel oud gaan lijken. Of gewoon een nieuw laagje verf via een verfwinkel zoals de kleur sigma s2u nova satin. Een meubelstof wordt niet alleen weer mooier en frisser met nieuw kleurtje. Op deze manier kun je ook zorgen voor meer eenheid in jouw interieur.

Meubels een nieuwe functie geven

Deze optie vergt wel wat meer creativiteit. Maar je kunt oude meubels ook een nieuw leven geven door het een nieuwe functie te geven. Denk bijvoorbeeld aan krukjes als nachtkastjes. Kasten als bureaus of juist een bureau als een eettafel. Door met andere ogen naar meubels te kijken, kun je er soms de gekste dingen van maken!

0 Shares:
Ook zeer interessant