Is jouw geld altijd op aan het einde van de maand? Dan wordt het tijd om beter op je geldzaken te letten. Wij geven je een aantal slimme tips die je maandelijkse lasten flink naar beneden kunnen brengen. 

Geld besparen voelt als Nederland altijd goed. We worden ook wel gierig genoemd, maar eigenlijk gaan we gewoon altijd goed met geld om. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Wij vonden het daarom tijd om jou te helpen in een blog vol met bespaar tips. Van alles in 1 abonnementen voor telefoon, internet en televisie tot hoogoplopende kortingen via online bestellingen. 

Online bestellen met korting 

Shoppen en vooral online shoppen is helemaal van deze tijd. Het is heel fijn dat je vanuit je luie stoel lekker kan bestellen. Maar wist je dat je zelfs de kosten online vaak naar beneden kan brengen. Zo zijn er online allerlei kortingscodes te vinden via bijvoorbeeld black Friday websites. Niet alleen op vrijdag kan je dan kortingen krijgen, maar het hele jaar door. 

Bespaar op je telefoonabonnement 

Terugkerende kosten zijn toch wel de kosten voor je telefoon. Of je nu een abonnement hebt met een telefoon of je hebt een sim-only. Zodra jouw abonnement is afgelopen is het slim om gelijk over te stappen en te kijken naar goedkopere oplossingen. Zo zijn er veel vergelijkingssites waarbij je onder andere kan kiezen voor alles in 1 abonnementen. Dit scheelt flink in de portemonnee.   

Koopjes jagen in de supermarkt 

Steeds minder supermarkten laten folders bezorgen bij je thuis. Je moet het steeds vaker zelf uitvogelen. Veel supermarkten hebben daarom apps waar je kan zien wat de laatste aanbiedingen zijn. Maar wist je dat je via cyber monday heel overzichtelijk kan zien wat de kortingen zijn bij welke winkels. Soms zelfs nog met extra bezorgkorting erbovenop. 

Energiekosten kunnen omlaag 

Iets wat altijd minder kan zijn de energiekosten. Vooral de laatste jaren zijn de kosten voor elektriciteit, water en gas flink toegenomen. Dit heeft veelal te maken met de schaarste die wordt gecreëerd. Door jaarlijks over te stappen van energiemaatschappij kan je de lasten flink drukken.  

Ga je geld beleggen 

Heb je veel spaargeld? Laat dit geld dan vooral niet stil op de rekening staan. Dit is misschien wel het slechtste dat je kan doen met geld dat je niet gebruikt. Want jouw geld is geld waard. Kijk daarom eens of je jouw geld kan belegen bij bijvoorbeeld een milieuvriendelijke bank.

Extra tip: Hou bij wat je uitgeeft 

Om deze blog af te sluiten willen we je nog een gouden tip geven. Hou een kasboek bij! Het klinkt misschien alsof je een bedrijf aan het runnen bent, maar wanneer jij een gezin hebt is dat soms ook bijna het geval. Hou al je inkomsten en uitgaven gedurende een periode van 6 maanden bij. Zo kan je precies zien wat je uitgeeft en waar je het aan uitgeeft. Niet alleen je boodschappen hou je bij, maar ook uitgaven bij een Wibra of de Xenos. Zo leer je welke kosten nu echt nodig waren en welke onnodige kosten je eigenlijk hebt gemaakt. 

0 Shares:
Ook zeer interessant