Interieur is een ontzettend persoonlijk iets. Natuurlijk wil je je graag laten inspireren door de trends, maar een standaard of basic woonkamer met veel meubels van een grote Zweedse meubelgigant, is natuurlijk niet heel authentiek. Terwijl jouw woonkamer juist de plek is waar je je persoonlijkheid kunt laten doorschemeren door bijvoorbeeld te kiezen voor items die nét even anders dan anders zijn. Daarom geven we in dit artikel vijf suggesties om je woonkamer net even een tikkeltje meer eigenwijs te laten zijn.

Design lamp

Een design lamp, bijvoorbeeld eentje een Kare design lamp, kun je in je huis plaatsen als echte eyecatcher. Dit zijn. Gewaagde en opvallende lampen die ook opvallen als je ze niet in gebruik hebt vanwege hun bijzondere uiterlijk. Dat maakt deze lamp dan ook multifunctioneel: naast dat je hem praktisch kunt gebruiken om licht te geven, fungeert hij ook als accessoire in de woonkamer. Iets met twee vliegen in één klap?

Design tv-meubel

Zaken rondom de tv en de kabels die hierbij gepaard gaan staan altijd net wat minder mooi in de woonkamer. Veel mensen zijn daarom op zoek naar manieren om de televisie en het bijbehorende meubel toch er mooi uit te laten zien in hun leefomgeving. Zo worden er manieren gezocht om de kabels weg te werken, of wordt er uitgepakt met het tv-meubel. Als dat laatste ook iets voor jou is, dan zou je kunnen overwegen om een design tv-meubel aan te schaffen. Zo laat je jouw tv-hoekje er op een unieke manier uitspringen.

Elementenbank

Anno 2024 is een elementenbank de nieuwste en een van de populairste trends. Het fijne aan een elementenbank is dat je hem helemaal naar jouw smaak kunt stellen. Letterlijk. De verschillende onderdelen van een elementenbank kun je namelijk uit elkaar halen en op zo’n manier plaatsen dat je je eigen bank als het ware ‘bouwt’. Denk bijvoorbeeld aan een bank van twee delen waarbij het ene deel de rugleuning naar de keuken heeft, terwijl het andere deel met zijn rug naar de televisie staan, terwijl beide delen wel naast elkaar staan. Zo kunnen jij en je gasten altijd in verbinding blijven met andere ruimtes in het huis.

Een verticaal wijnrek

Een standaard wijnrek wat op de grond geplaatst kan worden kennen we waarschijnlijk allemaal. Maar wist je dat wijnrekken tegenwoordig ook verticaal bestaan? Zie het voor je als een verticale metalen paal met gaten erin voor het dunne gedeelte van de hals van de fles. Met de dop of kurk schuin naar beneden plaats je de fles vervolgens in de gaten en zo lijkt het alsof de flessen in de ruimte zweven. Opvallend en gedurfd!

Een grote plant

Botanische elementen zijn de laatste jaren heel populair geworden om toe te passen in de woonkamer. Kamerplanten geven een natuurlijk gevoel en bieden rust, maar doen daarnaast ook denken aan een ver oord of een wereld wat anders is dan binnen vier muren. Door de kiezen voor een grote en opvallende plant kan je de sfeer van jouw woonkamer in no-time veranderen.

0 Shares:
Ook zeer interessant