Dat mensen wel eens op vakantie gaan met een caravan achter de auto, weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat stacaravans, die je niet achter een auto plaatst maar neerzet op een vaste plek, de laatste tijd enorm groeien in populariteit, en worden gebruikt voor verschillende doeleinden? In dit artikel bespreken we welke voordelen een stacaravan of chalet kopen allemaal met zich mee kan brengen.

De vrijheid

Met een stacaravan kun je in principe alle kanten op, en dat maakt ook dat het je zoveel vrijheid kan bieden. Terwijl het wel de comfortabelheid van een huis of hotel kan geeft, ben je een stuk vrijer en heb je veel meer het kampeer-gevoel. Deze unieke combinatie vind je bijna op geen andere manier dan door gebruik te maken van een stacaravan. Dat maakt een stacaravan perfect om te gebruiken als je een liefhebber bent van de natuur, maar tegelijkertijd ook kan genieten van het comfort en luxe wat je vaak juist niet zo snel vindt op een camping.

Privacy

Iedereen die wel eens gekampeerd heeft, weet hoe weinig privacy je in een tent hebt. Naast dat je. Bij wijze van spreken door de dunne wandjes heen zou kunnen kijken, hoor je ook alles. Mensen buiten de tent kunnen jouw horen, maar het zou ook goed kunnen dat jij geregeld niet in slaap komt omdat jouw buren nog zo luid aan het praten zijn. In een stacaravan heb je dit probleem niet: door de stevige wanden kun je genieten van een stuk meer privacy en kunnen jij en je eventuele gasten zich soms even terugtrekken.

Tiny house

Hoewel een stacaravan niet in alle gevallen dezelfde functies of kenmerken heeft als een tiny house, is een stacaravan te koop zeker wel een manier om te ontdekken of een tiny house misschien iets voor jou is. Als je overweegt een keer een tiny house aan te schaffen en hierin te gaan wonen, dan zou het zomaar kunnen dat een paar weken in een stacaravan om dit uit te proberen een hele goede eerste ervaring is.

Eén met de natuur

We noemden het al even: met een stacaravan kom je stukken dichter bij de natuur. Je bevindt je immers vaak op een plek waar jij dat hebt uitgekozen: of dat nou op een camping in Frankrijk is of in een natuurgebied in Nederland – de keuze is helemaal aan jou. Naast dat je dus op een bijzonder en waarschijnlijk natuurrijke omgeving zit, kun je hier wel helemaal je eigen ding doen. Zo hoef je geen fortuin uit te geven door te eten in het lokale restaurant, amar kun je in je eigen kleine keukentje je eigen eten klaarmaken. Dat maakt een stacaravan ook nog eens enorm budgetvriendelijk.

0 Shares:
Ook zeer interessant